Google

Conducea un ansamblu rutier cu permis de conducere necorespunzător

Written on:septembrie 1, 2022
Comments are closed

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca efectuează cercetări în privinţa unui cetăţean din Republica Moldova care a fost depistat conducând un ansamblu de vehicule, deşi permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea acest drept.

În data de 01 septembrie a.c., în jurul orei 00.10, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca – I.T.P.F. Iaşi, pe timpul unei misiuni specifice, a oprit pentru control, la ieşirea din localitatea de frontieră Stânca, un ansamblu rutier format dintr-un microbuz şi o remorcă, ambele înmatriculate în Republica Moldova.

Conducătorul ansamblului rutier, un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 25 de ani, a prezentat pentru control un permis de conducere eliberat de autorităţile din Republica Moldova valabil pentru categoriile B şi B1.

În urma verificărilor specifice efectuate colegii noştri au stabilit că bărbatul nu deţine permis de conducere valabil pentru categoria „BE”, necesar pentru a putea conduce ansamblul rutier în cauză

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Lăsat de soţie să conducă, deși nu avea acest drept

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești efectuează cercetări cu privire la doi cetățeni din Republica Moldova, soţ şi soţie, care au încălcat regimul circulației  rutiere.

În data de 31 august a.c., in jurul orei 09.40, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești – I.T.P.F. Iași, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza localităţii de frontieră Vlădești – județul Galați, a efectuat semnalele regulamentare de oprire pentru un autovehicul,  înmatriculat în România, condus de un bărbat, cetățean Republica Moldova în vârstă 22 de de ani.

În autoturism, pe locul pasagerului polițiștii de frontieră au identificat o persoană de sex feminin, soția conducatorului auto, de cetățenie Republica Moldova, în vârstă 21 de de ani.

Cu ocazia efectuării controlului de frontieră, conducătorul auto nu a putut a prezenta un permis de conducere valabil, fapt pentru care s-a procedat la efectuarea unor verificări suplimentare, în urma cărora a rezultat faptul că persoana nu a obţinut niciodată acest drept.

Soția conducătorului auto a declarat că a condus autovehiculul din Republica Moldova până în România, ulterior încredințându-l soțului,  din cauza oboselii.

În cauză colegii noștrii se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care stie că nu posedă permis de conducere.

Bărbat căutat de autoritățile din Franța, pentru șase infracțiuni contra proprietății reținut în  Punctul de Trecere a Frontierei Oancea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au depistat şi predat autorităţilor competente un bărbat, pe numele căruia era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare, emisă de autoritățile din Franța.

În data de 31 august a.c., în jurul orei 06.53, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pentru a intra în ţară, un  bărbat cu cetățenie română şi Repubica Moldova, în vârstă de 29 de ani.

La controlul de frontieră, colegii noștri au constatat faptul că pe numele bărbatului era emisă, de autorităţile din Franța, din data de 31.10.2021, o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare, acesta fiind autorul a șase infracțiuni contra proprietății săvârşite pe teritoriul acestui stat.

Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al I.P.J. Galați, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Sorry, the comment form is closed at this time.