Google

Concursul Floare albastra si-a desemnat premiantii

Written on:ianuarie 16, 2014
Comments
Add One

afis activitati simpozionMiercuri 15 ianuarie, la Ateneul Tătărasi Iași, peste 200 de elevi din 17 școli generale și licee din judetul Iași i-au susținut pe cei peste 70 de concurenți care au evoluat pe scenă, în cadrul celui mai mare concurs de recitare din lirica eminesciană, „Floare albastră”, ajuns la a XV-a ediție. Organizat ca în fiecare an de către Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări în parteneriat cu Ateneul Tătărași, Palatul Copiilor și Inspectoratul Școlar al județului Iași, „Floare albastră” a reușit să adune iubitorii de poezie în sala de spectacole a Ateneului.

Versurile poeziilor emiesciene au răsunat pe scenă timp de câteva ore în cadrul celor 5 secțiuni ale concursului, elevi mai mici și mai mari întrecându-se în a găsi cel mai potrivit timbru și cea mai emoționantă interpretare pentru creațiile marelui poet.

În acest an, juriul a avut ca președinte pe dnul. prof. universitar doctor Aurelian Bălăiţă-Prorector al Universităţii de Arte “George Enescu” – Iaşi. Alături de el, alți profesioniști din domeniul artei teatrale și nu numai, au asigurat jurizarea obiectivă a acestui concurs.

Iată pe cei mai buni dintre câștigătorii acestei ediții, care au fost premiați și felicitați cu emoție și ropote de aplauze:

Premiul de excelență și trofeul concursului – Tincu Iris (Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași)

Premii I (pe secțiuni):

Duceac Cristina (Școala Generală “B.P. Hașdeu” Iași)

Acatrinei Cătălin (Seminarul teologic ortodox „Sf. Vasile cel Mare” Iași)

Bogleș Camelia (Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași)

Clubul „Licurici” (Casa Sindicatelor Iași)

Magdici Evelina (Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” Iasi)

Leave a Comment