Google

Comunicat de presă

Written on:mai 27, 2019
Comments
Add One

Proiect european

Dansează pentru sănătatea ta, trăiește-ți pasiunea inimii

Asociația Clubul Sportiv “Kasta Morrely Star” Iași susține promovarea și implementarea de activități sportive în rândul generației tinere pentru a contribui la creșterea conștientizării privind importanța activității fizice în învățarea pe tot parcursul vieții, creșterea participării și accesul egal la sportul pentru toți.

Proiectul Dansează pentru sănătatea ta, trăiește-ți pasiunea inimii are drept scop creșterea participării la activități sportive prin dans, ca soluție practică pentru prevenirea problemelor de sănătate și sporirea performanțelor sportive.  Proiectul este cofinanțat prin Programul Erasmus+ Sport al Uniunii Europene.

Proiectul este implementat într-un consorțiu de parteneriat între Asociația Clubul Sportiv “Kasta Morrely Star” Iași, Youth Alliance – Krusevo din Macedonia și Development Youth & Sports Association din Turcia.

Proiectul Dansează pentru sănătatea ta, trăiește-ți pasiunea inimii adresează ca temă principală beneficiile sportului pentru sănătatea publică și promovează educația în/ și prin sport, cu un accent deosebit pe dezvoltarea competențelor.

Proiectul sprijină prin toate activitățile sale educația pentru sănătate, pentru sportivi în dans de performanță și hobby cât și în rândul populației în general. Așa cum este subliniat și în Carta Albă a Sportului (White Paper on Sport) a Comisiei Europene, activitățile sportive pot generanumeroase beneficiipentru societatepornind de lacontribuția la economia UEși precum și la bunăstareacetățenilor.De asemenea,activitățile sportivesuntun promotorbun alvalorilor socialeși democratice, cum ar fi incluziuneasocială, promovarea egalității de șanseși acces egal, diminuareadiscriminării de gen, vârstă, starea de sănătate, etc.

Proiectul are loc în perioada ianuarie – decembrie 2019 și include:

Traininguri de formare în domeniul sănătății și securității sportivilor în dans în comunitățile implicate din România, Turcia și Macedonia;ü   Un circuit sportiv de specialitate în România, Macedonia și Turcia, cu implicarea antrenorilor din cluburile de dans și a reprezentanților  partenerilor proiectului pentru a face schimb de bune practici, metode și tehnici de instruire în dans. Cu acest prilej, tinerii sportivi ai Clubului Sportiv Kasta Morrely Star vor beneficia in perioada 27 – 29 mai de un program de pregatire de specialitate cu antrenori din Turcia si Macedonia. ü  Campanie de conștientizare cu sesiuni deschise de dans și în mediul online;ü  Un eveniment demonstrativ cu spectacole de dans și coregrafii atractive;

Sunteți invitați  să participați la activitățile proiectului și să aflați mai multe despre beneficiile dansului pentru sănătate urmărind pagina de Facebook You Can Dance și pagina www.youcandance.org.

Coordonator proiect,

Mihaela Clincu

Leave a Comment