Google

Comuna Bălţaţi a început anul inaugurând obiective

Written on:februarie 12, 2017
Comments
Add One

Un vis mai vechi al primarului Vasile Aştefanei de la Bălţaţi, judeţul Iaşi, s-a materializat.

Şcoala din centrul comunei, obiectiv care aşteaptă de 10 ani să fie redat elevilor comunei, a fost inaugurată recent. Şcoala asigură condiţii europene de studiu elevilor comunei Bălţaţi. „De la preluarea primului mandat de primar am avut ca obiectiv principal modernizarea şcolii din centrul comunei. O întâmplare, un sprijin din partea actualului parlamentar Vasile Câtea, o vizită în comună la ceas de seară a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, eforturi considerabile din partea mea şi a echipei din Primărie, eforturi deosebite din partea constructorului, a echipei de proiectare şi a dirigintelui de şantier, adunând toate aceste ingrediente avem astăzi şcoala nouă care asigură condiţii europene de studiu elevilor comunei Bălţaţi. Comunitatea s-a îmbogăţit cu acest obiectiv şi educaţia din comună va face un pas mare înainte. Nu numai la oraş se poate, nu numai în alte ţări din Occident se poate, iată că şi la Bălţaţi se poate să asigurăm codiţii bune pentru dezvoltarea generaţiilor viitoare”, a spus ambiţiosul primar al comunei Bălţaţi, din judeţul Iaşi, ing. Vasile Aştefanei.

11 februarie a fost zi mare pentru comuna Bălţaţi din judeţul Iaşi. Zestrea învăţământului din comună s-a îmbogăţit cu o şcoală nouă. Primarul Vasile Aştefanei este omul surprizelor frumoase pentru comunitatea pe care o conduce de ceva timp. Nici n-au trecut două luni din anul ce a început şi primarul a inaugurat un obiectiv de maximă importanţă pentru viitorul întregii zone. Şcoala din centrul comunei îşi aşteaptă acum elevii în cele mai bune condiţii. La inaugurare au fost prezenţi parlamentarii de Iaşi Vasile Câtea şi Camelia Gavrilă (fost inspector general şcolar mai mulţi ani), preşedintele Consiliului judeţean Iaşi, Maricel Popa, reprezentantul Prefecturii Iaşi, foşti profesori ajunşi acum la vârste venerabile, părinţi, copii şi alţi invitaţi. Toată suflarea comunei s-a bucurat de bucuria copiilor care vor învăţa în săli de clasă moderne, vor avea încălzire centrală, grupuri sanitare la cel mai înalt nivel, cabinet medical şi laboratoare de specialitate. Vasile Câtea a mijlocit vizita preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în comuna Bălţaţi, pe când acesta era ministru al dezvoltării. La ceas de seară, după cum spunea primarul Aştefanei, stăteau pe prispa primăriei şi se uitau la şcoala din centru, situată peste drum, care aştepta de ani buni să fie modernizată şi redată elevilor. Primarul a spus că trebuie urgent modernizată şi Dragnea a spus da. După un timp, şeful PSD, ministru pe atunci, a semnat ordinul pentru alocarea fondurilor necesare. Minunea s-a întâmplat. Şcoala din Bălţaţi a intrat în proces de modernizare şi în mai puţin de un an obiectivul a fost finalizat. Panglica inaugurală a fost tăiată de oficiali în prezenţa părinţilor şi a copiilor. Apoi a urmat un program artistic deosebit susţinut de foşti şi actuali elevi ai şcolii din Bălţaţi. Ca de obicei, Asociaţia Tinerilor din comuna Bălţaţi s-a implicat în organizarea activităţii şi bucuria s-a auzit până-n capitala Moldovei şi mai departe. Toţi participanţii care au vorbit au avut numai cuvinte de apreciere pentru eforturile şi munca de zi cu zi a primarului comunei Bălţaţi, ing. Vasile Aştefanei. Iată, aşadar că undeva se mai şi munceşte, că undeva în Moldova lui Ştefan cel Mare, zona cea mai uitată de autorităţile centrale, se întâmplă minuni pentru că nu prea e timp de altceva. Când alţii se bat în opinii politice, se duelează cu ajutorul poporului împărţit între românii lui Iohanis şi alţii, cei care vor cu adevărat să muncească în sprijinul oamenilor care i-au ales reuşesc. La nivel local nu e timp de dueluri politice, pentru că la nivel local, în multe comunităţi, se lucrează intens. Aici legătura cu omul este strânsă, iar oamenii vor drumuri bune, şcoli moderne pentru copiii lor, utilităţi. Oamenii gospodari şi muncitori nu au timp de manifestaţii de stradă, de opinii politice.

Într-una din intervenţiile domniei sale, primarul Aştefanei a spus că-n curtea şcolii va fi construit, prin Grupul de Acţiune Locală (GAL) Belceşti-Focuri, pe care-l conduce, un Centru de zi pentru copii, iar curtea şi gardul şcolii vor fi realizate cât de repede posibil.

Comuna Bălţaţi, traversată de drumul european Iaşi-Suceava, bifează mereu obiective noi, fie investiţii publice, fie investiţii private, pentru că aici se munceşte cu pasiune şi bună credinţă, iar omul nimerit a ajuns la locul potrivit. Planul pentru dezvoltarea comunei Bălţaţi iniţiat de echipa primarului Vasile Aştefanei îşi urmează cursul firesc. Pentru următoarea perioadă sunt vizate alte investiţii de mare importanţă pentru comunitate despre care vom vorbi cu alt prilej. Pe rând, multe obiective ce păreau doar promisiuni electorale au devenit realitate. Comuna are utilităţi, are drumuri asfaltate şi urmează alte proiecte pentru modernizarea tuturor drumurilor de interes local din comună. Comuna Bălţaţi este un model de dezvoltare şi nu e mult spus. (B.A.)

Leave a Comment