Google

Colti de fildes in greutate de 3 kg, confiscati la Oancea

Written on:aprilie 10, 2014
Comments
Add One

vama oanceaPolitisti de frontiera din cadrul P.T.F. Oancea, impreuna cu inspectorii vamali, au descoperit intr-un autovehicul condus de un cetatean bulgar, ascunsi sub bancheta, doi colti din fildes de elefant, in greutate de aproximativ 3 kilograme, pe care barbatul intentiona sa-i transporte in Turcia.

In P.T.F. Oancea/I.T.P.F. Iasi, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, conducand un microbuz, marca Mercedes, cetateanul bulgar A.I.., in varsta de 34 ani.

Cu ocazia controlului specific, echipa comuna formata din politist de frontiera si inspector vamal a descoperit, ascunse sub bancheta pasagerului,  2 bucati de colti, presupusi a fi din fildes, unul de  30 cm, iar cel de al doilea de 46 cm, ambii cantarind  2,91 kilograme.

Bunurile au fost ridicate si trimise pentru expertiza lucratorilor din cadrul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii “Rasvan Angheluta“ Galati.

In urma expertizarii, specialistii din cadrul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii au informat politistii de frontiera ca cei doi colti sunt din fildes de elefant juvenil.

Barbatul a declarat ca a achizitionat cei doi colti dintr-o piata din Republica Moldova, platind suma de 20 euro, cu intentia de a-i face cadou unui prieten din Turcia. Acesta a mai adaugat ca nu avea cunostinta despre faptul ca cei doi colti sunt din fildes de elefant.

Ca urmare a faptului ca persoana in cauza nu poseda documente de import/export sau alte documente si certificate prevazute de lege pentru transportul acestor produse cu regim special, a fost luata masura retinerii bunurilor in vederea confiscarii, iar barbatul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 7.500 lei.

Leave a Comment