Google

Cinci sirieni opriţi din drumul ilegal spre Spaţiul Schengen de poliţiştii de frontieră vasluieni

Written on:decembrie 14, 2014
Comments
Add One

pol frontiera sirieniPoliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi au depistat in zona de responsabilitate cinci cetăţeni sirieni, care au incercat să intre ilegal in Romania.

In data de 13 decembrie a.c., in cadrul unei acţiuni de colaborare cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, poliţiştii de frontieră romani au fost informaţi că mai multe persoane incercau să treacă raul Prut şi să intre pe teritoriul Romaniei.

Astfel, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi au depistat, la scurt timp, pe direcţia localităţii de frontieră Valea Grecului, cinci persoane de sex masculin, ce aveau hainele ude şi murdare. Lucrătorii noştri au procedat la legitimarea bărbaţilor, ocazie cu care au constatat că aceştia nu vorbesc limba romană, motiv pentru care i-au condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi, in vederea stabilirii identităţii şi efectuării cercetărilor.

In urma verificărilor specifice efectuate, cu sprijinul autorităţilor din R. Moldova şi din declaraţiile bărbaţilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că aceştia sunt cetăţeni sirieni, cu varste cuprinse intre 20 şi 25 ani, şi au trecut raul Prut cu ajutorul unei camere de cauciuc, cu intenţia de a ajunge intr-o ţară din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au intrerupt călătoria persoanelor in cauză, cărora le-au intocmit lucrare penală sub aspectul săvarşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi le-au predat autorităţilor de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor.

Leave a Comment