Google

Cinci beţivi din judeţul Vaslui au căzut în plasa poliţiştilor de la Rutieră

Written on:decembrie 9, 2014
Comments
Add One

betivi in trafic etilotestPoliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui au întocmit pe numele a cinci persoane dosare de cercetare penală în conformitate cu prevederile Codului Penal. Persoanele au fost depistate de poliţişti în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În după-amiaza de 7 decembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Huși au oprit pentru control un autovehicul condus de B. Mihai, în vârstă de 50 ani, domiciliat în municipiul Huși. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul municipal Huși unde i s-au recoltat probe biologice.

În noaptea de 06/07.12.2014, P. Nicușor, în vârstă de 21 ani, domiciliat în comuna Băcești a fost depistat de polițiști din cadrul Poliției orașului Negrești în timp ce conducea un autovehicul pe un drum comunal din localitatea Todirești deși anterior consumase băuturi alcoolice. Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a fost de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași noapte, pe strada Grigore Episcop Leu, polițiști din cadrul Biroului Rutier și Biroului de Ordine Publică Huși l-au depistat pe C. Dragoș, în vârstă de 27 ani, domiciliat în comuna Lunca Banului care se afla la volanul unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii i-au solicitat tânărului să efectueze testarea cu aparatul alcooltest, rezultatul obținut fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Costel, în vârstă de 53 ani, din municipiul Vaslui a fost identificat de polițiștii Serviciului Rutier Vaslui în timp ce se deplasa cu un autovehicul pe strada Ștefan cel Mare, din municipiul Vaslui, deși anterior consumase băuturi alcoolice. Testarea cu aparatul alcooltest a avut rezultatul de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Vaslui au oprit pe strada Nicolae Iorga, din municipiul Vaslui un autovehicul condus de F. Elena, în vârstă de 25 ani, domiciliată în municipiul Iași. Tinerei i s-a solicitat să efectueze testarea cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a avut valoarea de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. F. Elena a fost condusă la Spitalul Județean de Urgență Vaslui pentru recoltarea de probe biologice.

În conformitate cu prevederile Codului Penal, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă”.

Dacă persoana aflată în situaţia prevăzută în alin. (1) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Leave a Comment