Google

Cinci accidente intr-o zi

Written on:august 29, 2014
Comments
Add One

talhar pe strÎn cursul zilei de 27.08.2014, pe raza judeţului nostru au avut loc cinci accidente de circulaţie soldate cu vătămarea corporală a cinci persoane, produse pe fondul netenţiei în conducere.

În jurul orei 09:00,  pe DN  24A, comuna Zorleni, a avut loc un accident de circulaţie, în urmatoarele imprejurări:

P. Costel, în varstă de 41 de ani, din sat Căzăneşti, oraş Negreşti,  conducea  un autoturism  pe DN  24A , din direcţia Zorleni spre Popeni. Pe raza  satului Popeni, conducătorul auto nu a adaptat viteza  de deplasare  într-o  curbă  la stânga, iar autovehiculul a  părăsit  carosabilul  şi s-a oprit în rigola din dreapta drumului.

În  urma  accidentului  a  rezultat vătămarea corporală  a unui tânăr de 16  ani, din sat Floreni, suburbie a oraşului Murgeni, care a fost diagnosticat cu  „contuzie  lombară”. Conducătorul   auto  a  fost testat  alcoolscopic de către poliţişti din cadrul Biroului Drumuri Naţionale şi Europene, rezultatul fiind  de 0,22 mg/l alcool  pur  în  aerul  expirat.

P. Cătălin, de 35 ani, din municipiul Vaslui, în jurul orei 10.50, conducea o motocicletă pe strada Republicii, din localitate. Pe fondul neatenției în conducere, bărbatul s-a dezechilibrat, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, răsturnându-se pe suprafata parții carosabile.

Urmare a accidentului, conducătorul motocicletei a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui cu diagnosticul „fractură platou tibial”.

În jurul orei 15.30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Huși au fost solicitați să se deplaseze pe strada Dobrina, din localitate, unde a avut loc un accident rutier. În urma cercetărilor efectuate, aceștia au stabilit următoarele: P. Costică, de 69 ani, din municipiul Vaslui, conducea un autoturism pe strada Dobrina, din direcţia Crasna către Huşi. Într-o curbă la stânga, deosebit de periculoasă,  nu a adaptat viteza de deplasare a autoturismului, care a părăsit partea carosabilă şi a trecut peste rigola de beton din partea dreaptă a sensului de mers.

În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, care a fost internat la Spitalul Municipal Huși cu diagnosticul „fractură medie stern”.  P. Costică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

La ora 18.00, am fost sesizați prin apel la 112 despre faptul că, pe Calea Basarabiei din municipiul Huși a avut loc un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane. Deplasându-se la locul producerii acestuia, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Huși au stabilit următoarele:

B. Marius, de 23 ani, domiciliat în satul Plotonești, comuna Dimitrie Cantemir, conducea un autoturism din direcția Huși către Albița, pe Calea Basarabiei. Ajuns în dreptul unei treceri de pietoni prevăzută cu indicator și marcaj rutier, pe fondul neatenției în conducere, nu a acordat prioritate de trecere unei minore de 13 ani, din municipiul Huși. Aceasta se afla în traversarea regulamentară a părții carosabile, de la stânga la dreapta, pe marcajul pietonal longitudinal.

În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a minorei, care a fost transportată la Spitalul Municipal Huși, cu diagnosticul „contuzie lomboiliacă dreapta”. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Un alt accident rutier, soldat cu vătămarea corporală a unei tinere de 15 ani, care se deplasa în calitate de pieton, a avut loc în aceeași seară, pe strada Ștefan Procopiu din municipiul Bârlad. În momentul în care minora se angajase în traversarea părții carosabile, pe marcajul pietonal, a fost surpinsă și acroșată de un autoturism, al cărui conducător auto, C. Cătălin, de 43 ani, din localitate, nu a acordat prioritate de trecere pietonului. Victima a fost internată în Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad, cu diagnosticul „fractură maleolă stânga cu deplasare”. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic de către polițiștii rutieri, rezultând faptul că acesta nu se afla sub influența alcoolului.

Pe numele celor cinci conducători auto poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând ca, la definitivarea cercetărilor, acestea să fie înaintate cu propuneri legale, unităţilor de parchet competente.

Leave a Comment