Google

Cetăţean străin depistat cu şedere ilegală în Vaslui

Written on:mai 15, 2014
Comments
Add One

pol-frontieraPoliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări Vaslui, în cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, au desfăşurat, la data de 13 mai a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

Cu această ocazie, a fost depistată cu şedere ilegală o femeie de 34 ani, din Moldova. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că persoana în cauză a intrat legal în România, dar la expirarea dreptului şedere nu a părăsit teritoriul ţării.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii Biroului pentru Imigrări al Judeţului Vaslui au emis pe numele acesteia o decizie de returnare, prin care este obligată să părăsească ţara în termen de 15 zile. De asemenea, a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 800 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul juridic al străinilor în România.

Totodată, la ieşirea din ţară a persoanei în cauză, va fi instituită măsura de nepermitere a intrării în România pentru o perioadă de doi ani şi şase luni.

Biroul pentru Imigrări Vaslui continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor prin organizarea de acţiuni cu forţe proprii sau în cooperare cu alte instituţii. Atragem atenţia cetăţenilor străini de a acorda interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Leave a Comment