Mulți neaveniți s-au perindat pe la Ministerul Sănătății și au făcut harcea-parcea sistemul. Eugen Nicolăescu, de exemplu, liberal până în fundul ființei, tipărea la firmele prietene pliante de informare cheltuind sume colosale. A mai fost Nelu Tătaru, tot liberal dacă merge „moara” de făcut bani. Tătaru a aruncat miliarde de euro pe măști și alte dispositive care acum zac nefolosite. Cumpărăturile s-au făcut de la firmele prietene. Au venit și de pe la USR și au dat alte miliarde euro pe vaccinuri.
Într-un târziu a venit și un ministru profesionist. Priviți cum lucrează fără scandal, ci numai cu soluții!
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat recent că se lucrează la un proiect care să prevadă colaborarea directă între centrele care adăpostesc persoane vârstnice și persoane cu boli psihice cu spitalele de profil.
Alexandru Rafila a explicat că Ministerul Sănătății a organizat o celulă de criză pentru gestionarea situației bătrânilor scoși din azilele din județul Ilfov care fac obiectul anchetei DIICOT.
„Am reușit să examinăm toți acești pacienți care se aflau la centre de primire pentru persoane fără adăpost. Mulți dintre ei aveau nevoie de corectarea medicației pentru o patologie psihiatrică. Au primit acest lucru. Unii dintre ei au fost îndrumați spre alte spitale, pentru că existau și patologii de altă natură. Lucrurile, cel puțin din punct de vedere medical, sunt stabilizate. Dacă mai sunt probleme acute acei pacienți vor fi internați în spitale, unde să își poată trata afecțiunile de bază”, a afirmat Alexandru Rafila.
Ministrul a spus că mulți dintre cei internați în aceste centre au nevoie de un suport medical permanent. „Încercăm să găsim foarte rapid o soluție, în sensul că ne-am dori ca o parte din aceste centre, în viitor, să poată să colaboreze direct sau chiar să fie considerate secții exterioare ale unor spitale de psihiatrie. Există o Asociație a spitalelor de psihiatrie din România și lucrăm deja la un mic proiect, pe care sperăm ulterior să îl putem extinde la nivel național, încât centrele care găzduiesc astfel de persoane să beneficieze de asistență medicală permanentă ca secții exterioare ale unor spitale de psihiatrie, pentru că nu poți să ignori această urmărire permanentă. Nu trebuie să fie neapărat angajat un medic acolo, dar poate să meargă în fiecare zi să examineze acești pacienți și să le corecteze medicația dacă este nevoie”, a adăugat ministrul.