Google

Cele mai bune formaţii corale participă la festivalul „Gavriil Musicescu”

Written on:iulie 3, 2014
Comments
Add One

Corul de Camera PreludiuPeste 30 de coruri din România, Republica Moldova, Ucraina si Bulgaria vor transforma Iașul într-o adevărată scenă a muzicii corale internaționale. În prima săptămână din luna iulie se desfăşoară Festivalul – Concurs Coral Internațional pentru Tineret „Gavriil Musicescu”. Organizatorii evenimentului vor aduce în atenția publicului cele mai bune formații corale care cuprind tineri până la 40 de ani inclusiv, exceptând dirijorii.

Concursuri pe secţiuni
Festivalul ce poartă numele celebrului formator muzical ieşean Gavriil Musicescu are o secţiune importantă dedicată concursului, dar şi evenimente conexe, concerte ale unor coruri celebre din România şi din străinătate, workshop-uri şi lansări de carte.
Concursurile se vor desfășura pe 3 şi 4 iulie 2014 şi vor avea secţiuni dedicate corurilor de licee şi seminarii teologice, corurilor universităţilor de muzică, coruri de tineri amatori şi formaţii de muzică psaltică. Concursurile vor avea loc în Sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenţilor, cu excepţia celui dedicat muzicii psaltice ce va fi organizat la Biserica Sfântul Sava. O secțiune aparte a Festivalului, care se va desfășura fără concurs, va fi aceea destinată corurilor de copii, parte a Programului Cantus Mundi, coordonat de Corul Național de Cameră Madrigal.

În aer liber
În cadrul festivalului, publicul se va putea bucura şi de concerte în aer liber în grădina Complexului Palas Iaşi. Astfel, pe 5 iulie va avea loc concertul extraordinar la care participă corurile câştigătoare ale celor patru secţiuni din cadrul Festivalului Concurs, coruri de copii şi invitaţii speciali – coruri din Bulgaria şi Republica Moldova. Intrarea la toate evenimentele festivalului este liberă.
Gala Festivalului va avea loc duminică 6 iulie în sala mare a Operei Naționale Române Iași şi va reuni corurile câștigătoare din țară și din străinătate de la toate secțiunile, dar și invitați speciali precum Corul Preludiu, Corul Cantores şi formația de muzică psaltică Byzantion.

Leave a Comment