Google

Ce-au mai descoperit grănicerii?

Written on:iunie 16, 2015
Comments
Add One
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Poliţişti de frontieră din cadrul P.T.F. Oancea împreună cu inspectorii vamali au descoperit 0,687 kg de bijuterii precum şi 23.000 de euro, pe care o femeie cu dublă cetăţenie, romană şi R. Moldova, nu le-a declarat la intrarea în ţară.

În data de 12 iunie a.c., în jurul orei 14.10 s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, judeţul Galaţi, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, Olesea S., în vârstă de 31 de ani, cu dublă cetăţenie, romană şi R. Moldova, pasageră într-un microbuz marca Mercedes.

În baza analizei de risc şi a informaţiilor deţinute de poliţiştii de frontieră s-a solicitat Biroului Vamal Oancea efectuarea unui control amănunţit asupra persoanelor şi bagajelor aflate în microbuz.

Cu ocazia controlului specific, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, în bagajele personale ale Olesei S., 47 bijuterii din metal galben (presupus a fi aur), în greutate totală de 0,687 kg şi suma de 23.000 de euro, pe care aceasta nu le-a declarat la intrarea în ţară conform legii.

Faţă de cele constatate, femeia a declarat că bijuteriile – bratari, cercei, inele etc – aparţin unor membri ai familiei sale şi intenţiona să le transporte din R. Moldova la Bruxelles, unde aceştia îşi au domiciliul. Totodată, persoana în cauză a mai declarat că nu ştia că trebuie declare la intrarea în ţară, atât bijuteriile, cât şi banii.

Conform prevederilor legale poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele femeii lucrare penala pentru contrabandă, iar lucrătorii vamali au luat măsura reţinerii bijuteriilor şi sumei de 13.000 de euro în vederea confiscării şi au sancţionat contravenţional persoana în cauză, pentru nedeclararea bunurilor, cu amendă în valoare de 3.000 de lei.

Ţigarete de contrabandă descoperite ascunse in bordul, lonjeroanele si caroseria unor autoturisme

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră gălăţeni au descoperit ascunse in bordul, lonjeroanele si caroseria a două autoturisme, conduse de doi bărbaţi cu dublă cetăţenie, peste 18.000 de ţigarete de contrabandă, pe care cei doi intenţionau să le comercializeze pe raza municipiului Galaţi.

* În data de 12 iunie a.c., poliţişti de frontieră din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice pe linia combaterii traficului ilicit cu ţigări, au oprit în trafic, pe o comunicaţie la intrarea în municipiul Galaţi, un autoturism marca Volkswagen Passat, condus de un tânăr cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, despre care existau informaţii că are preocupări în sfera contrabandei cu ţigări.

Pentru efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului, colegii noştri au procedat la conducerea acestuia şi a conducătorului auto la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, au fost descoperite ascunse în locuri special amenajate în bordul şi lonjeroanele autoturismului 8.800 de ţigarete de provenienţă R. Moldova.

Ţigările, în valoare totală de 1.966 lei şi autoturismul în valoare de 8.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoanei în cauză i s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

* În data de 13 iunie a.c., în jurul orei 10.15 s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, Vasile T. în vârstă de 47 de ani, cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova conducând un autoturism marca Opel Combo, înmatriculat în Bulgaria.

Ca urmare a comportamentului agitat al bărbatului, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a decis efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, într-un loc special amenajat în partea superioară a caroseriei autoturismului, 9.700 de ţigarete marca Ashima fără timbru de acciză.

Conform prevederilor legale a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor în valoare totală de 5.820 de lei şi a autoturismului în valoare de 22.250 lei în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Depistat în trafic conducând un autoturism deşi consumase băuturi alcoolice şi fără să deţină permis de conducere

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au depistat în trafic un bărbat la volanul unui autoturism, deşi consumase băuturi alcoolice şi fără a deţine permis de conducere.

În data de 14 iunie a.c., în jurul orei 00.15, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti, pe timpul executării unei misiuni specifice, de supraveghere şi control în zona de competenţă, au oprit în trafic, pentru control, pe D.J. 261A pe raza localităţii de frontieră Scânteieşti, un autoturism condus de cetăţeanul român I. B. în vârstă de 37 ani.

În urma controlului efectuat în bazele de date, lucrătorii noştri au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie şi de asemenea emana o puternică halenă alcoolică.

Bărbatul a fost condus la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere Galaţi unde a fost testat cu aparatul etilotest Dragger, rezultând o alcoolemie de 0,93 mg/l în aerul expirat. În conformitate cu prevederile legale în vigoare s-a procedat la conducerea persoanei în cauză la o unitate spitalicească din municipiul Galaţi pentru prelevarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii de frontieră au întocmit bărbatului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge.

Leave a Comment