Google

Catalina, editia XX

Written on:august 22, 2014
Comments
Add One

Catalina festivalÎn perioada 26 – 30 august, la Iaşi se va desfăşura Festivalul Internaţional de Folclor “Cătălina”. An de an, ediţie de ediţie, pe scena festivalului au evoluat zeci de ansambluri folclorice din ţară şi străinătate, mii de copii şi tineri, care s-au întrecut în măiestrie artistică, care au făcut o propagandă deosebită costumelor şi muzicii populare, dar în acelaşi timp au legat prietenii durabile.

A XX-a ediţie
Anul acesta, de marţi până sâmbătă, sute de participanţi, atât din ţară, cât şi din străinătate, vor lua parte la cea de-a XX-a ediţie a Festivalului de Folclor.
Şi la această ediţie vor sosi la Iaşi artişti din Bulgaria, Serbia, Slovacia, Georgia, Macedonia, Republica Moldova, Ucraina, precum şi din România: Olt, Maramureş, Suceava, Bacău, Covasna, Alba Iulia, Ploieşti, Botoşani, Hunedoara, Satu Mare, Timişoara, Tulcea, Braşov, Vaslui, la care se va alătura şi Ansamblul folcloric “Cătălina” de la Palatul Copiilor Iaşi, în total 787 de participanţi. Manifestarea va fi deschisă marţi, 26 august, cu o paradă pe traseul Piaţa Unirii – bulevardul Ştefan cel Mare – Complexul Palas.

Leave a Comment