Google

Cătălin Moroşanu vrea să cucerească Olanda pe 27 septembrie

Written on:august 21, 2014
Comments
Add One

catalin morosanu netCel mai popular luptător român, Cătălin Moroşanu, va lupta în main-event-ul celui de-al cincilea World Grand Prix al circuitului Superkombat, care va avea loc în premieră în Olanda, în oraşul de reşedinţă al legendarului Remy Bonjasky, Almere.

După ce în trecut a organizat gale în Germania, Muntenegru, Austria, Brazilia, Bulgaria, Italia şi Emiratele Arabe Unite, promotorul Eduard Irimia va pune în scenă pentru prima dată un eveniment în Olanda, patria kickboxului modern, ţara care a dat lumii cel mai mare număr de campioni mondiali în K-1.

„În ciuda numeroaselor oferte din străinătate, am încercat de fiecare dată să menţin produsul în România, însă nu o mai pot face în condiţiile în care nu suntem susţinuţi. Avem o expunere uriaşă, care poate asigura o vizibilitate enormă României şi totuşi puţini au înţeles potenţialul. Dacă vom fi ceruţi, aşa cum s-a întâmplat la Craiova, Reşiţa sau Galaţi, atunci vom organiza din nou gale în România”, a explicat Eduard Irimia, preşedintele Superkombat.

Cu 38 de victorii şi 8 înfrângeri în palmares, Moroşanu vine după un succes înainte de limită în faţa grecului Giannis Stoforidis la Constanţa. De data aceasta, celui poreclit „Moartea din Carpaţi” îi va sta în faţă olandezul Brian Douwes, unul dintre cei mai buni sportivi din noua generaţie, care la 26 de ani se poate lăuda cu victorii în faţa lui Hesdy Gerges, Dzevad Poturak şi Firki Ameziane. De altfel, Douwes, care vine după trei succese consecutive, se poate lăuda şi cu un meci egal cu Rico Verhoeven, actualul număr 1 mondial la categoria grea.

„Nu voi sta la discuţii cu el, îl bat la el acasă de îi sună apa în cap! Am avut 10 zile pauză după meciul cu Stoforidis, iar acum am reînceput treaba. Mă voi răzbuna pe olandez fiindcă toată vara a trebuit să fac antrenamente în loc să merg la mare”, a spus Moroşanu în stilul caracteristic.

Moroşanu nu va fi singurul român care va lupta în prima gală Superkombat organizată vreodată în Olanda şi transmisă în direct în 90 de ţări de pe 5 continente. Elevul lui Ciprian Sora, Cristian Spetcu (6 – 1 – 0), vicecampion mondial la amatori, îl va înfrunta pe marocanul Hamza Soesie într-un super-fight în limitele categoriei uşoare.

Evenimentul de pe 27 septembrie va avea loc la TopSport din Almere, un complex sportiv ultramodern inaugurat în urmă cu câţiva ani. Dacă în România, un bilet costă în medie 10 euro, cel mai ieftin tichet pentru a-l vedea pe Moroşanu în Olanda poate fi achiziţionat în schimbul a 35 de euro, iar aproape 1.000, din cele 4.500 disponibile, s-au epuizat deja în primele zile.

Programul complet al galei Superkombat World Grand Prix Olanda:

1. Turneu piramidal – Semifinala 1 – Categoria grea (+96 kg)

Tarik Khbabez (Maroc) vs Gurhan Degermenci (Turcia)

2. Turneu piramidal – Semifinala 2 – Categoria grea (+96 kg)

Patrick Veenstra (Olanda) vs Viktor Bugotzki (Germania)

3. Super-fight – Categoria uşoară (-63,5 kg)

Hamza Soesie (Maroc) vs Cristian Spetcu (România)

4. Super-fight – Categoria cruiser (-92 kg)

Hovik Tikranjan (Armenia) vs Clyde Brunswijk (Surinam)

5. Super-fight – Categoria supermijlocie (-80 kg)

Errol Koning (Surinam) vs Mohammed El Boulahiati (Maroc)

6. Super-fight – Categoria super-cruiser (-95 kg)

Redouan Cairo (Surinam) vs Ali Cenik (Turcia)

7. Super-fight – Categoria grea (+96 kg)

Brian Douwes (Olanda) vs Cătălin Moroşanu (România)

8. Turneu piramidal – Finala – Categoria grea (+96 kg)

Învingător Semifinala 1 vs Învingător Semifinala 2

Leave a Comment