Google

Căruţele dar şi pietonii indisciplinaţi, un pericol pe drumurile publice

Written on:octombrie 25, 2015
Comments
Add One

caruta noapteaLa sfârșit de săptămână, în județul Vaslui s-au produs două accidente de circulație. Două persoane au necesitat îngrijiri medicale la unități spitalicești din Vaslui și Bârlad.

Pe D.N. 2F, în localitatea Vladia, comuna Dragonmirești a avut loc un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a unui căruțaș.

Polițiștii Serviciului Rutier au efectuat cercetarea la fața locului și au constatat următoarele:

R.Andrei, în vârstă de 28 ani, din municipiul Bacău, conducea un autoturism din direcția Dragomirești către Bacău. Pe raza localității Vladia, autovehiculul a intrat în coliziune cu un vehicul cu tracțiune animală, nesemnalizat în mod corespunzător, care circula în fața sa, fiind condus de T. Constantin, în vârstă de 67 ani, din comuna Dragomirești. Căruțașul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a arătat că nu se afla sub influența băuturilor alcoolice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Reamintim câteva din obligaţiile ce le revin conducătorilor vehiculelor cu tracţiune animală, prevăzute în legislaţia rutieră: de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă să nu circule pe drumurile publice fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante şi fără ca vehiculul să aibă în partea din faţă un dispozitiv cu lumină albă sau galbenă, iar în partea din spate un dispozitiv cu lumină roşie, amplasate pe partea laterală stângă; să nu oprească sau să staţioneze pe partea carosabilă a drumului public; să nu conducă vehiculul când se află sub influenţa alcoolului, a produselor sau substanţelor stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare.

A traversat drumul aiurea şi a ajuns la spital

Polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au efectuat cercetarea la locul producerii unui accident de circulație, soldat cu vătămarea corporală a unui pieton. Evenimentul s-a produs în seara de 23.10.2015, în jurul orei 22,00, pe D.E. 581, în localitatea Bădeana, comuna Tutova.

Vasile, în vârstă de 44 ani, din municipiul Bârlad conducea o autoutilitară, din direcția Bârlad către Tutova. La un moment dat a acroșat cu partea laterală stânga a autovehiculului un bărbat, în vârstă de 63 ani, din localitatea Bădeana, care se angajase în traversarea drumului fără să se asigure. Pietonul a fost transportat la Spitalul municipal de Urgență Bârlad, pentru îngrijiri medicale.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Polițiștii au testat cu aparatul alcooltest conducătorul auto, rezultând faptul că acesta nu consumase băuturi alcoolice.

Pentru prevenirea implicării în accidentele rutiere, recomandăm insistent pietonilor ca după căderea întunericului sau în alte condiţii de vizibilitate redusă, să folosească îmbrăcăminte de culoare deschisă, care îi face mai vizibili în lumina farurilor. De asemenea, în condiţii atmosferice deosebite (ploi, ceaţă) când vizibilitatea şi acţiunea de frânare este greoaie, pietonii pot să se angajeze în traversare numai după ce s-au convins că nu există niciun pericol.

Leave a Comment