Google

Carau tigari cu vaporul

Written on:noiembrie 3, 2014
Comments
Add One

tigari pol caineÎn data de 31 octombrie 2014 inspectorii vamali din cadrul Birourilor vamale de frontieră Galaţi şi Giurgiuleşti au dejucat trei tentative de introducere ilegală în ţară a ţigaretelor de contrabandă, reţinând în vederea confiscării 236 180 ţigarete de contrabandă.

În data de 31 octombrie 2014, ca urmare a controlului de specialitate efectuat de către inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Galaţi asupra unei nave care se deplasa pe ruta Ucraina – România – Bulgaria, încărcată cu role de tablă,  au fost  confiscate 230 000 ţigarete de contrabandă, diverse mărci (Absolut, Strand, NZ super slim),  fără banderole fiscale. Ţigaretele erau ascunse în vederea sustragerii de la controlul vamal, în tancul de combustibil al navei.

Autoritatea vamală a procedat la reţinerea în vederea confiscării a ţigaretelor, cazul fiind preluat de organele de cercetare penală pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Alte două tentative de introducere ilegală în ţară a ţigaretelor de contrabandă au fost dejucate de inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Giurgiuleşti, care au descoperit în două autoturisme, 6 180 ţigarete de contrabandă, diferite mărci (Rothmans, MT, KISS), timbrate în Republica Moldova. Ţigările erau ascunse în scopul sustragerii de la controlul vamal în consola schimbătorului de viteze şi în bordul unui autoturism Renault Laguna, precum şi în roata de rezervă a  unui autoturism Audi.

Autoritatea vamală a procedat la reţinerea în vederea confiscării a ţigaretelor şi sancţionarea şoferilor cu amenzi contravenţionale în cuantum de 10 000 lei.

Leave a Comment