Google

Captura impresionanta de tigari de contrabanda la Galati

Written on:noiembrie 6, 2014
Comments
Add One

Tigari in duba ford transitIn cadrul unei acţiuni desfăşurate pentru combaterea contrabandei cu bunuri accizabile, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi au descoperit 364.000 ţigarete ce urmau a fi introduse ilegal in ţară.

In data de 05 octombrie a.c., in jurul orei 10.00, in urma schimbului de informaţii intre poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi şi poliţişti de frontieră moldoveni a fost organizată o acţiune pe linia combaterii traficului cu ţigări de contrabandă.

Cu această ocazie poliţiştii de frontieră gălăţeni au observat in apropierea malului romanesc al raului Prut, pe direcţia localităţii de frontiera Vanători, judeţul Galaţi, mai mulţi bărbaţi care transportau, peste raul Prut cu ajutorul a două bărci pneumatice, colete voluminoase invelite in saci din rafie. Cand au observat echipajul poliţiştilor de frontieră, persoanele in cauză au abandonat coletele şi s-au retras pe teritoriul Republicii Moldova, dispărand in vegetaţia din zonă.

In urma cercetărilor efectuate colegii noştri au descoperit pe malul romanesc al raului Prut, intr-o zonă greu accesibilă, ascunşi in vegetaţia dintre raul Prut şi canalele adiacente, 26 saci din rafie in care se aflau pachete cu ţigarete marca Ashima.

In urma inventarierii celor 26 de saci a rezultat un număr de 364.000 ţigarete, in valoare de 160.160 lei, care au fost ridicate in vederea confiscării.

In cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvarşirii infracţiunii de contrabandă.

Cercetările continuă impreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin in vederea stabilirii intregii arii infracţionale şi pentru identificarea tuturor persoanelor  implicate.

Leave a Comment