Google

Capra …bipedă şi Gogu de la Sculărie (Pamflet)

Written on:august 8, 2014
Comments
Add One

craci si cap de capra copy 1Lumeee, lumeee, soro lumeee… Capra …bipedă şi Gogu de la Sculărie au fost promovaţi de marele partid, pentru credinţă, servilism, nepotism, pupinfudism etc, în funcţii de miniştri. Am ajuns s-o vedem şi pe asta. O tanti care nu ştie să „vorbeşte” româneşte vrea să înveţe cultură (vorba vine) oastea română condusă în luptă de micul plagiator, pardon, micul Titulescu. Cine e tanti asta? E una care, probabil stă mai mult în poziţia caprei şi de asta n-a făcut diferenţa între două picioare şi patru picioare, adică între biped şi patruped. Că stă capră e problema ei, dar ce are boborul român prostit cu televizorul cu bipezii lu’ tanti? Ce poate învăţa bipeda patrupedă boborul?

Dar minunăţia nu se opreşte aici. Alt menistru numit recent de conducătorul oştirii este Gogu de la Sculărie. Cine-i Gogu? Unul care a lucrat la măturat prin birouri, apoi a avansat la strung, după care a sărit direct în aparatul de partid şi de stat. ~n paranteză fie spus, probabil Gogu e vreun „suptinginer” că ăştia sunt la modă când vine vorba de funcţii pe la sindicate, pe la diverse organizaţii obscure şi de acolo în politica mare.

Şi a ajuns Gogu să ocupe „importanta” şi „nemăsurata” funcţie de director la o biată casă de cultură. Apoi s-a „pus” şi el pe listă că a mai şmenuit ceva creiţari pe acolo, din vânzarea biletelor şi şi-a cumpărat un fotoliu de parlamentar. Aşadar, traseul lu’ Gogu a fost plin de lustruit clanţele şi pantofii şefilor. Şi de acolo dragi concetăţeni Gogu a ajuns ministru. E mare saltul? Nici vorbă. Sau vorba lui Vadim Tudor: „la câţi proşti am băgat eu în Parlament, unul în plus ori în minus ce mai contează?”.

Dar şi boborul cu creierul spălat de nişte antene penale extraterestre are vina lui. Degeaba îi arăţi că Berbecali a „ciordit” cât a putut, a închis o unitate cu peste 10.000 de angajaţi sau este pe cale să pună lacătul pe o companie de construcţii care avea lucrări şi reprezentare în multe zone ale globului. Omu’ a luat această companie pe un ban cu gaură şi a vândut la fier vechi tot ce s-a putut vinde, a închis puncte de lucru, a dat oameni afară cu miile, iar acum urmează să pună lacătul pe compania românească. Ăsta e Berbecali. Dar boborul cu creierul spălat îl adulează, vorbeşte despre el că ar fi făcut bine. A făcut bine, e adevărat, că doar a produs până acum, probabil, vreo 50.000 şomeri din fostele unităţi socialiste. A făcut bine? A făcut. Şi situaţiunea nu se va schimba aşa uşor că vine din 1990, deci are un sfert de secol vechime, iar boborulu-i îi place jos la terasă cu berea rece-n faţă! (Pamfletul continuă în ediţia tipărită a regionalului INFORMATORUL Moldovei.)

Leave a Comment