Google

Campionii Kasta Morrely Star s-au întors triumfători de la cea mai puternică competiție din lume de dans sportiv

Written on:august 30, 2019
Comments
Add One

Ieșenii Eduard Moraru (9 ani) și Maria Matrescu (9 ani) s-au întors de la Stuttgart triumfători. Clubul Kasta Morrely Star a revenit acasă cu trei din cele nouă medalii obținute de România la concursul German Open Championship (GOC), cea mai mare competiție de dans sportiv din lume organizată la Stuttgart, în perioada 13 – 17 august 2019, sub egida Federației Mondiale de Dans Sportiv (WDSF).  Un număr de 58 de țări de pe 4 continente au trimis 3584 de perechi participante care s-au întrecut în 43 de discipline.

Sub îndrumarea profesorului antrenor, campion la dans sportiv, Corina Lapteș după numai un an de antrenamente sportivii Eduard Moraru și Maria Matrescu au obținut titlul de Campioni Naționali la Dans Sportiv devenind  astfel membri ai Lotului Național al României prezent la Stuttgart.

Perechea Eduard Moraru și Maria Matrescu a câștigat două medalii de argint la secțiunile: Latino și 6 Dansuri copii 6-9 ani și medalia de bronz la secțiunea Standard.

Pregătirea și antrenamentele sportivilor Eduard Moraru și Maria Matrescu s-au desfășurat la Iași. Asociația Clubul Sportiv „Kasta Morrely Star” Iași este afiliată la Federația Română de Dans Sportiv.  Sportivii Kasta Morrely Star au câștigat constant numeroase locuri de podium în competițiile naționale de dans sportiv. Kasta Morrely Star se definește prin campioni, specialiști multi-calificați și antrenori autorizați de Federația Română de Dans Sportiv.

Delegația Romaniei a fost compusă din 106 sportivi, ocupând locul 8 pe națiuni la număr de sportivi participanți. Sportivii români au concurat la 24 de discipline.

România a câștigat astfel un numar de nouă medalii (o medalie de aur, patru de argint și patru de bronz) clasându-se pe locul 5, la egalitate cu China.

Ieșenii se pot mândri cu faptul că 6 din cele 9 medalii câștigate de Romania la Stuttgart au fost obținute de Cluburile Sportive din Iași: Dance Energy și Kasta Morrely Star.

Leave a Comment