Google

Campaniile de imagine și promisiunile țin de foame?

Written on:mai 18, 2022
Comments are closed

Unii nevolnici ajunși primari din greșeală, pe minciuni și prin furt de voturi, continuă în același stil inducând oamenilor ideea că minciunile țin de foame sau înlocuiesc drumurile modernizate, utilitățile și alte nevoi care abundă în satele și orașele Moldovei. Bacăul este cel mai bun exemplu la categoria orașe, iar comuna Ciortești din județul Iași ocupă un loc în frunte la capitolul comune.

Peste Bacău s-a așternut noaptea useristă întreruptă din când în când numai de sloganuri mincinoase și promisiuni fără acoperire. Alegând pe cei care se autonumeau oameni noi în politică, cei care fac altfel de politică, adică ridică hoția la rag de regulă, locuitorii orașului Bacău s-au „trezit” cu un specimen la primărie de-i doare capul. Indiferent din ce parte intri în Bacău, chiar cum ai trecut de poartă se vede clar paragina în care a ajuns orașul care, cândva, era cel mai dezvoltat din Moldova. Două informații au ieșit în evidență în ultimul an. Deja se fac acuși doi ani de politică „nouă” la Bacău și „ca alaltăieri, ieri și azi parcă n-a fost mai rău niciodată”, după spusa scriitorului. Cea mai tare știre a fost aceea că primarul și vicele, ambii useriști, ajunseseră să se fugărească prin oraș. Primarul Viziteu l-a dat afară din primărie pe viceprimar și i-a dat birou la capătul orașului, ca să vadă realitatea „la firul ierbii”, cum se spune la fotbal. Asta a fost cea mai tare știre care a scos din anonimat Bacăul. Motivul real era bazat sută la sută la bani. Fiind pandemie, situație de urgență sau de alertă, a fost posibil să se facă achiziții prin încredințare directă. Primarul se temea că se va linge pe degete și vicele, iar el era flămând rău, că doar abia a „sărit” în politică lăsând pentru scurt timp ocupațiile „savante” dinainte. Cum foamea e mare și acum, pentru că în patru ani omul are de făcut o avere care să-i asigure un trai liniștit. Evident că stă doar 4 ani în fruntea orașului și, probabil și-n politică, pentru că cine îl mai alege pe el în 2024? Așa stând situația omul vrea să încaseze pe persoană fizică, care este, tot ce curge sau pică. Un ministru userist a stat numai vreo câteva luni la minister și din muritor de foame a ajuns mare afacerist, cu o avere considerabilă. Asta în doar câteva luni. ~ntrebat fiind cum a reușit așa „performanță”, omul a răspuns că e deștept. Iar primarul de Bacău stă patru ani în capul mesei și evident că omul vrea să adune și pentru urmași. De aici a pornit scandalul care și acum persistă. Mai mocnit. Peste vreo doi ani, în 2024, vicele „oropsit” de acum va candida și el ca să ajungă în capul mesei. Problema este dacă se vor mai lăsa mințiți locuitorii din Bacău și dacă vor mai reuși useriștii să fure atât de multe voturi. „Primarul a confundat obligațiile administrative cu scamatoriile politice și chemarea acestuia în fața instanței va arăta, cu dovezi, nu doar presiunile la care am fost supus, dar și felul în care în repetate rânduri a avut impresia că poate să tranzacționeze o funcție administrativă pentru diverse interese politice, de grup”, a declarat viceprimarul Cristian Ghingheș. Acesta mai spune că s-au furat mulți bani publici și procurorii DNA sunt cu ochii pe „omul nou” în politică Lucian Viziteu. Dacă va scăpa de cătușe până în 2024 e posibil să candideze din nou. Cine știe la ce-l mai duce mintea.

Mai grav de atât e campania mincinoasă pe care o derulează primarul acum pe internet. Cât minte omul acesta și ce tupeu mizerabil are? Viziteu a plătit, probabil tot din bani publici care s-au întors după încredințarea unor lucrări scumpe, o campanie agresivă pe internet în care spune că va dota toate școlile din Bacău. Oare mai funcționează școlile din Bacău? Dacă sunt fără dotare și l-au așteptat pe marele salvator Viziteu să le doteze cum învață copiii? Lăsând gluma la o parte, e grav că-n anul de grație 2022 mai sunt în fruntea comunităților astfel de mincinoși. Culmea e că sunt destui care „pun botu’” la astfel de minciuni. Cum le spală creierii, cu două-trei mesaje pe internet, este imposibil de imaginat.

Să vedem ce mai dă „din casă” supendatu’! ”În cadrul USR PLUS Bacău nu se discută deloc despre angajamentele pe care ni le-am luat față de băcăuani, nici despre direcția greșită a administrației conduse de Lucian Viziteu. S-au angajat prin transfer soțiile unor consilieri locali, s-au angajat ilegal consilieri la cabinetul primarului, iar aici s-au lăsat deja cu condamnări, s-au organizat festivaluri cu mici și bere, cu bani de la bugetul local, în toiul pandemiei, în timp ce bursele elevilor sunt amânate de la o lună la alta, se modernizează străzi în funcție de cine stă pe acele străzi și totodată sunt multe dosare la DNA în care sunt anchetate matrapazlâcurile din ultima perioadă”, spune viceprimarul “oropsit”.

Asta știu să facă oamenii „noi în politică”! La Bacău e la fel ca-n sectorul unu în București sau la Timișoara ori la Brașov. Oamenii „noi în politică” sunt puși pe furat.

Sorry, the comment form is closed at this time.