Google

Campanie de educație civică EuroDEMOS „Lideri pentru Europa”, ediția a VI-a

Written on:septembrie 7, 2020
Comments
Add One

Începutul de toamnă, ca în fiecare an, este marcat de proiectul „Lideri pentru Europa” sub egida asociației de apărare a drepturilor omului EuroDEMOS. Proiectul „Lideri pentru Europa”  a contribuit  la dobândirea de către Primăria Municipiului Iași a statutului de membru al ”Rețelei Campionilor în Domeniul Integrității”, titlu oferit de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Premierea Iașului pentru bună guvernare a avut loc în contextul unei competiții între administrațiile publice locale din România.

Această binecunoscută organizație își continuă cu succes, pentru tinerii și cetățenii interesați, campania de educație civică și participare „Să cunoaștem procesul decizional local”, campanie cu dublu rol: de informare a cetățenilor privind procesul decizional, instituții, mod de funcționare, atribuții, modalități de participare la dezvoltarea comunității în democrație și inclusiv creșterea motivației de a participa la viața comunității prin intermediul consultărilor cetățenești.

Campania include activități de dialog cu cetățenii prin organizarea de puncte de informare și consultări cetățenești. Pentru cei care vizitează punctele de informare echipa EuroDEMOS a oferit multiple materiale de informativ-educative privind procesul decizional local. În cadrul consultărilor, cetățenii au posibilitatea să își exprime opiniile referitor la aspecte de îmbunătățit pentru creșterea calității vieții lor. EuroDEMOS realizează aceste consultări cetățenești în zilele de sâmbătă din luna septembrie.

Prima consultare a avut loc sâmbătă, 05 septembrie 2020, pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt. Aproape 200 de ieșeni au transmis opiniile lor privind aspecte de îmbunătățit în orașul Iași din punct de vedere: economic, social, cultural și de mediu. Totodată, ieșenii au menționat și aspectele care fac ca Iașul să fie orașul în care vor să trăiască și motivele care îi fac să fie mândri că sunt ieșeni. Opiniile tuturor cetățenilor au fost centralizate de voluntari și vor fi comunicate factorilor decizionali. Această campanie de educație civică contribuie prin implicare la conștientizarea importanței spiritului comunitar ca fundament în formarea și alegerea elitelor capabile să contribuie la dezvoltarea bunăstării și apărarea valorilor democrației.

Voluntarii EuroDEMOS îi așteaptă pe toți cei interesați sâmbătă, 12 septembrie 2020, în Piața Unirii și sâmbătă, 19 septembrie 2020, în Parcul Expoziției.

Campania de educație civică este completată de promovarea în media a unor „pastile radio” care promovează procesul decizional pe înțelesul tuturor.

Toate aceste activități de interes comunitar sunt parte a proiectului „Lideri pentru Europa”, proiect implementat de Asociația EuroDEMOS și co-finanțat de Primăria Municipiului Iași.

Pentru a vă bucura de informații la zi, vă invităm să urmăriți pagina de facebook EuroDEMOS!

Leave a Comment