Google

Camerata Regală la Bârlad

Written on:decembrie 16, 2019
Comments
Add One

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Elena Cuza din Bârlad, Primăria și Consiliul Local Bârlad și Teatrul Victor Ion Popa au reușit să facă un gest deosebit în întâmpinarea sărbătorile de iarnă, anume aducerea la Bârlad a Cameratei Regale.

Camerata Regală a luat naștere în 2009, activitatea sa fiind exprimarea vie și multicoloră prin muzică a  capacității de a visa fără limite, a dorinței de a atinge cele mai înalte standarde prin instrumentiști versatili, cu o vastă cultură muzicală, ce au responsabilitatea de a reprezenta România. Descrierea Cameratei este făcută de  Principele Radu  în câteva cuvinte: „Talentul și pasiunea înfocată…… într-o Românie demnă reprezintă o bună carte de vizită.”

La Bârlad, pe scena Teatrului Victor Ion Popa, alături de Camerata Regală, se va afla în prim plan unul din tinerele talente ale muzicii românești și în același timp o mare speranță pentru viitor. Este vorba despre o violonistă din București, Simina Croitoru, căreia dragostea pentru muzică i-a fost sădită încă din copilărie, de către părinți. Într-unul din interviurile sale menționează că a fost fascinată de vioară încă de la 4 ani. Vârsta fragedă la care a început să studieze acest instrument i-a oferit capacitatea de a face performanță foarte devreme, susținând recitaluri și concerte pe scene importante din București, alături de orchestrele filarmonice din țară precum Orchestra Filarmonicii George Enescu, Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Simfonica București, dar și alături de  orchestre din străinătate, apariții completate de turnee artistice in Europa.

Vom avea parte de interpretări emoționante ale colindelor românești, dar și din repertoriul internațional datorită mișcărilor de arcuș ale unor oameni care trăiesc pentru muzică.

Ziua spectacolului, 21 decembrie, ora 18:30 se anunță a fi o seară de poveste pe care vă încurajăm să nu o pierdeți!

Leave a Comment