Google

Camera de Comerț este cumva școală de infractori?

Written on:martie 4, 2019
Comments
Add One

Camera de Comerț a României este organizație privată de utilitate publică spun șefii și „papă” destul de mulți bani de la bugetul de stat, din fonduri europene și din cotizațiile membrilor. Cine-i gestionează? Președinții, directorii și alți șefi de la vârful organizației centrale și de la vârful fiecărei organizații județene. Beneficiile pentru societatea românească și-n special pentru mediul de afaceri nu se prea văd, însă acesta-i alt subiect.

Mai grav este că-n ultimii ani tot mai mulți șefi de pe la Camera de Comerț au băgat mâinile în bani publici și europeni, drept pentru care au ajuns în atenția Justiției. Fostul președinte Mihail Vlasov a fost trimis după gratii pentru niște „mișmașuri” cu bani mulți. Acum, Direcția Națională Anticorupție anunță că a trimis în judecată mai multe persoane cu funcții de conducere din cadrul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București, inclusiv pe președintele organizației.

Sorin Petre Dimitriu, președinte al Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București, Gabriel-Dan Mihuț, director general la data faptei, și Laurenția Vasilescu, director economic, vor fi judecați de Tribunalul București pentru fapte legate de schimbarea destinației unor fonduri europene. De asemenea și organizația ar putea răspunde penal. Continuare în ediția print a regionalului Informatorul Moldovei.

Leave a Comment