Google

Cămătarii din Murgeni, căutaţi de oamenii legii

Written on:ianuarie 13, 2015
Comments
Add One

puscarie aPe 12 ianuarie poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale și jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui, au efectuat 9 percheziţii în orașul Murgeni, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de camătă, şantaj și amenințare.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea cercetărilor, mai multe înscrisuri cu valoare probatorie şi obiecte fabricate anume pentru tăiere, împungere sau lovire ce ar fi putut fi folosite la comiterea infracțiunilor.

Din cercetări efectuate până în prezent de polițiștii de investigații criminale a reieşit faptul că, în perioada 2012-2014, 15 persoane din orașul Murgeni, cu vârste cuprinse între 27 şi 61 de ani, ar fi oferit bani cu camătă, mai multor persoane, în special din orașul Murgeni şi comunele arondate. Pentru sumele oferite, cei în cauză ar fi perceput în mod ilegal dobânzi foarte mari. Aceste persoane sunt bănuite că ar fi ameninţat unele persoane vătămate cu acte de violenţă pentru recuperarea dobânzilor şi a sumelor de bani împrumutate.

Cercetările sunt continuate de polițiștii de investigații criminale pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestor persoane pe numele cărora a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de camătă, amenințare și santaj.

În conformitate cu prevederile Codului Penal, darea de bani cu dobândă, ca îndeletnicire, de către o persoană neautorizată, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.

Leave a Comment