Google

Călătorie intreruptă de poliţiştii de frontieră vasluieni

Written on:octombrie 24, 2014
Comments
Add One

PrutPoliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni – I.T.P.F. Iaşi au depistat in zona de responsabilitate un cetăţean sirian, care a incercat să intre ilegal in Romania din R. Moldova.

In data de 23 octombrie a.c., in jurul orei 10.00, in cadrul unei acţiuni de colaborare cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, poliţiştii de frontieră romani au fost informaţi că o persoană incearcă să treacă raul Prut şi să intre ilegal pe teritoriul Romaniei.

Astfel, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni au observat, la scurt timp, in localitatea de frontieră Bumbăta, in apropierea malului romanesc al raului Prut, o persoana care nu isi justifica prezenta in zona si care a fost preluata de un taximetru. Lucrătorii noştri au procedat la interceptarea autoturismului şi, dupa ce l-au oprit in trafic, i-au legitimat pe cei trei ocupanti: doi cetăţeni romani şi un cetăţean sirian.

In vederea stabilirii identităţii şi efectuării cercetărilor, persoanele au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni.

In urma verificărilor specifice efectuate cu sprijinul autorităţilor din R. Moldova şi din declaraţiile bărbaţilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cetăţeanul sirian se numeste A.O., are 28 ani şi a trecut raul Prut cu ajutorul unei camere auto, cu intenţia de a intra ilegal pe teritoriul Romaniei.  Cei doi cetăţeni romani, in varstă de 26, respectiv 33 ani, domiciliaţi in judeţul Vrancea, din taximetru, primisera indicatii telefonica să-l transporte pe A.O. in municipiul Bucureşti.

Poliţiştii de frontieră au intocmit in cauză lucrare penală sub aspectul săvarşirii infracţiunii de intrare in ţară prin trecere frauduloasă a frontierei de stat.

La finalizarea cercetărilor bărbatul a fost predat autorităţilor de frontieră ale statului vecin.

Leave a Comment