Google

Călătorie întreruptă de poliţiştii de frontieră gălăţeni

Written on:martie 12, 2014
Comments
Add One

Prut trecere cetateanPoliţiştii de frontieră gălăţeni au depistat şi reţinut trei cetăţeni din Republica Moldova  care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge într-o ţară din vestul Europei.

Pe 12 martie, în jurul orei 00.15, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere în zona de competenţă, o patrulă de poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti a observat pe direcţia localităţii de frontieră Frumuşiţa, în apropierea malului râului Prut, trei persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

A fost declanşată o acţiune specifică, în urma căreia poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea, legitimarea şi reţinerea persoanelor. Pentru că acestea nu aveau asupra lor niciun document de identitate au fost conduse la sediul sectorului în vederea stabilirii identităţii şi efectuării cercetărilor.

În urma verificărilor specifice efectuate cu sprijinul autorităţilor din R. Moldova şi din declaraţiile celor trei persoane, poliţiştii de frontieră au stabilit că acestea sunt cetăţeni moldoveni care au trecut înot râul Prut cu intenţia de a se deplasa într-o ţară din vestul Europei pentru a-şi găsi de lucru.

Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală pe numele bărbaţilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare pe teritoriul României, prin trecere ilegală a frontierei de stat. În baza acordurilor încheiate între România şi Republica Moldova, la finalizarea cercetărilor bărbaţii vor fi predaţi autorităţilor de graniţă ale statului vecin.

Leave a Comment