Google

Călătorie intreruptă de poliţiştii de frontieră gălăţeni

Written on:august 18, 2014
Comments
Add One

PrutPoliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţei de Frontieră Oancea au depistat in zona de responsabilitate doi barbati, care au incercat să intre ilegal in Romania.

La sfarşitul săptămanii trecute, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere a zonei de competenţă cu sistemul care funcţionează pe principiul termoviziunii, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Oancea/ I.T.P.F. Iaşi, au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Oancea, in apropierea malului romanesc al raului Prut, două persoane care nu-şi justificau prezenţa in zonă.

In scurt timp la faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul aceluiaşi sector, care in conformitate cu prevederile legale in vigoare au procedat la interceptarea şi legitimarea persoanelor.

Din primele verificari s-a constatat ca persoanele in cauză, ambele de sex masculin, nu posedă documente de identitate şi au trecut inot raul Prut din R. Moldova, cu intenţia de a intra ilegal pe teritoriul Romaniei, urmand ca ulterior să se deplaseze intr-o alta ţară din Uniunea Europeana in vederea găsirii unui loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră au intocmit in cauză dosar penal sub aspectul săvarşirii infracţiunii de intrare in ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar cei doi bărbaţi au fost predaţi autorităţilor de frontieră ale R. Moldova.

Leave a Comment