Google

Călătorie ilegala intreruptă de poliţiştii de frontieră ieşeni

Written on:octombrie 4, 2014
Comments
Add One

PrutPoliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni au depistat in zona de responsabilitate doi bărbaţi, care au incercat să intre ilegal in Romania.

In data de 02 octombrie a.c., in jurul orei 10.00, in cadrul unei actiuni de colaborare cu autoritatile de frontiera din R. Moldova, politistii de frontiera romani au fost informati ca două persoane incercau să treacă inot raul Prut şi să intre pe teritoriul Romaniei.

Astfel, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni au depistat, la scurt timp, pe direcţia localităţii de frontieră Grozeşti, in apropierea malului romanesc al raului Prut, persoanele şi au procedat la legitimarea lor. Lucrătorii noştri au constatat că acestea sunt doi bărbaţi imbrăcaţi sumar care nu vorbesc limba romană sau o limbă de circulaţie internaţională şi nu au asupra lor documente de identitate sau bagaje.

In vederea stabilirii identităţii şi efectuării cercetărilor persoanele au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni.

In urma verificărilor specifice efectuate cu sprijinul autorităţilor din R. Moldova şi din declaraţiile bărbaţilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că aceştia sunt: S.K., cetăţean afgan, in varstă de 30 ani şi K.N., cetăţean pakistanez in varstă de 22 ani, care au trecut raul Prut inot, cu intenţia de a intra ilegal pe teritoriul Romaniei.

Poliţiştii de frontieră au intocmit in cauză lucrare penală sub aspectul săvarşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

La finalizarea cercetărilor bărbaţii au fost predaţi autorităţilor de frontieră ale statului vecin.

Leave a Comment