Google

Călătorie ilegală intreruptă de poliţiştii de frontieră ieşeni

Written on:noiembrie 26, 2014
Comments
Add One

PrutPoliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au depistat in zona de responsabilitate un cetăţean sirian, care a incercat să intre ilegal in Romania.

In data de 24 noiembrie a.c., in cadrul unei acţiuni de colaborare cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, poliţiştii de frontieră romani au fost informaţi că o persoană incerca să treacă raul Prut şi să intre pe teritoriul Romaniei.

Astfel, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au depistat, la scurt timp, pe direcţia localităţii de frontieră Ungheni, in apropierea malului romanesc al raului Prut, o  persoană de sex masculin, ce avea hainele ude şi murdare. Lucrătorii noştri au procedat la legitimarea  acestuia şi au constatat că este un bărbat care nu vorbeşte limba romană, motiv pentru care l-au condus la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Iaşi– feroviar, in vederea stabilirii identităţii şi efectuării cercetărilor.

In urma verificărilor specifice efectuate cu sprijinul autorităţilor din R. Moldova şi din declaraţiile bărbatului, poliţiştii de frontieră au stabilit că acesta este cetăţeanul sirian B.A.J., in varstă de 23 ani, care a trecut inot raul Prut.

Poliţiştii de frontieră au intrerupt călătoria băbatului şi i-au intocmit lucrare penală sub aspectul săvarşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

La finalizarea cercetărilor bărbatul a fost predat autorităţilor de frontieră ale statului vecin.

Leave a Comment