Google

Ca sa scape de graniceri un contrabandist si-a incendiat masina cu tigari

Written on:august 1, 2014
Comments
Add One

tigari ascunse inmasina 1Politisti de frontiera din cadrul P.T.F. Albita – I.T.P.F. Iasi au intocmit dosar penal pentru distrugere unui cetatean roman care si-a incendiat autoturismul in care transporta tigari de contrabanda.

In data de 30 iulie a.c., ora 18.20, la P.T.F. Albita/I.T.P.F. Iasi, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera, pe sensul de intrare in tara, cetateanul roman Constantin Alexandru C., in varsta de 30 de ani, domiciliat in judetul Vaslui, conducand un autoturism marca Ford.

Avand suspiciuni cu privire la faptul ca cetateanul respectiv este implicat in traficul cu tigari, s-a solicitat lucratorilor vamali efectuarea unui control amanuntit asupra persoanei si mijlocului de transport, in garajul destinat controalelor fizice, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse intr-un locas special amenajat, in bordul autoturismului, mai multe pachete cu tigari.

In momentul descoperirii tigarilor, Alexandru Constantin C., soferul masinii, s-a deplasat brusc spre portbagajul acesteia, de unde a scos o sticla cu un lichid inflamabil pe care l-a aruncat pe bordul masinii, in zona tigarilor descoperite, provocand un incendiu puternic care s-a extins si la un alt autoturism aflat in garajul alaturat.

In timpul incidentului, nicio persoana nu a fost ranita, dar pentru stingerea incendiului a fost necesara interventia unui echipaj de pompieri.

Politistii de frontiera i-au intocmit barbatului lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de “distrugerea, degradarea sau aducerea in stare de neintrebuintare a unui bun, savarsita prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc si daca este de natura sa puna in pericol alte persoane sau bunuri”, iar pe pe numele lui, Parchetul de pe langa Judecatoria Husi a emis ordonanta de retinere pentru 24 de ore, urmand ca in cursul zilei de azi sa fie prezentat instantei, cu propunere de arestare preventiva.

Leave a Comment