Google

Ca la noi la nimeni: Bataie pe manualele care n-au venit inca!

Written on:octombrie 23, 2014
Comments
Add One

Carti copyVarianta tiparita a noilor manuale pentru clasele I si a II-a poate fi descarcata gratuit, in format pdf, de pe site-ul Ministerului Educatiei.
Dupa ce saptamana trecuta Ministerul Educatiei (MEN) a publicat manualele digitale pe platforma online wwww.manuale.edu.ro, luni a publicat si varianta lor tiparita. Cadrele didactice, elevii si parintii lor pot descarca acum gratuit varianta tiparita a noilor manuale pentru clasele I si a II-a, in format PDF.
De la lansare si pana luni, 20 octombrie, ora 17,00, platforma a inregistrat 70.000 de vizitatori si peste 28 de milioane de accesari.

Reprezentantii MEN precizeaza ca varianta digitala nu inlocuieste manualul tiparit, cele doua manuale (print si digital) vor functiona simultan. Introducerea formatului digital este un pas in plus pe care MEN il face pentru adaptarea invatamantului romanesc la tendinta mondiala de utilizare a tehnologiei informatiei in procesul de predare – invatare.
Noile manuale pentru clasele I si a II-a au o valabilitate de patru ani, cu posibilitatea de extindere pentru inca doi ani, cu conditia reevaluarii lor. Manualele scolare sunt supuse unui proces periodic de analiza, pe durata valabilitatii acestora.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: