Google

Bunuri susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de poliţiştii de frontieră gălăţeni

Written on:martie 16, 2014
Comments
Add One

IMG3Poliţiştii de frontieră gălăţeni cu sprijinul D.I.P.I. au depistat, pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice, în patru locaţii din municipiul Galaţi peste 1.400 de bunuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de 400.000 lei, dacă ar fi fost originale, bunuri care urmau a fi valorificate pe piaţa gălăţeană prin vânzare directă sau on-line.

În cursul lunii februarie, în urma acţiunilor specifice desfăşurate la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi au fost obţinute informaţii cu privire la realizarea de acte şi fapte de comerţ cu bunuri susceptibile a fi contrafăcute.

Ca urmare a acestui fapt, în urma documentării calificate efectuate de către poliţişti de frontieră din cadrul Biroului C.M.I.I.T şi din cadrul D.I.P.I. -Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Galaţi, în data de 13 martie a.c. au fost puse în aplicare mandatele de percheziţii emise de Judecătoria Galaţi pentru patru locaţii situate în municipiul Galaţi.

Astfel poliţişti de frontieră din cadrul Biroului C.M.I.I.T, compartimentului Criminalistic şi ai Compartimentului Sprijin Operativ din cadrul S.T.P.F. Galaţi au efectuat percheziţiile, în urma cărora au descoperit 1.427 de articole de îmbrăcăminte, costume şi încălţăminte sport şi flacoane cu apă de parfum, toate având inscripţionate însemnele unor mărci înregistrate, precum şi suma de 1.405 lei.

Bunurile respective urmau a fi vândute direct sau prin intermediul vânzărilor on-line în ţară.

Poliţiştii de frontieră au ridicat bunurile, cu o valoare estimată la aproximativ 400.000 lei, dacă ar fi fost originale, în vederea continuării cercetărilor, suma de bani ridicată urmând a fi pusă la dispoziţia unităţii de parchet.

În cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Leave a Comment