Google

Bugetul țării și așa găurit va umple conturile furnizorilor de energie

Written on:decembrie 8, 2021
Comments are closed

Unii vorbesc toată ziua de creștere economică unicat în Europa și de creșterea produsului intern brut al României. Sunt minciuni gogonate. Când inflația este 8% și va depăși zece la sută anul viitor, despre ce creștere economică e vorba? Dacă poporul e din ce în ce mai sărac, ce înseamnă acea creștere economică? Cui se adresează? Cine o simte? O fi creștere economică pentru companiile străine care activează în România. E adevărat că bugetul țării are mai mulți bani, dar cantitativ, datorită inflației care a luat-o razna.

Petru a mai îndulci traiul amar al românilor se vorbește de plafonarea prețurilor la curent electric, de subvenționarea de la bugetul de stat a facturilor la energia termică frunizată în unele orașe din România, dar asta înseamnă bani de la buget pentru „băieții deștepți” din energie. Altfel spus, bugetul statului, plini de găuri acum, va ajunge în mare parte în conturile companiilor din energie. Asta da, politică în folosul românilor!

Datele oficiale arată că masa de Crăciun, pardon, de sărbători, că așa vor neo…europenii, e mai scumpă cu 40% față de anul trecut. Calculele sunt recente. Până la Crăciun însă prețurile mai cresc. ~n aceste condiții mulți salariați sau pensionari vor petrece sărbătorile de iarnă cu mese aproape goale. Unii chiar și pe întuneric. E mai romantic! Vom reveni.

Sorry, the comment form is closed at this time.