Google

Braconaj pe Dunare

Written on:aprilie 25, 2014
Comments
Add One

plasa pescuit in iarbaPe timpul desfasurarii unei misiuni specifice pe linia prevenirii si combaterii faptelor de braconaj piscicol politistii de frontiera au depistat pe malul drept al fluviului Dunarea trei barbati care desfasurau activitati de pescuit desi in aceasta perioada este prohibitie.

 In data de 24 aprilie a.c. in jurul orei 06.30, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Braila pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice pe linia combaterii braconajului piscicol au depistat, in zona kilometrului 226 al fluviului Dunarea, trei barbati, care desfasurau activitati de pescuit comercial neautorizat folosind o plasa de pescuit tip monofilament si o plasa de pescuit din ata, cu care au capturat cantitatea de 16 kg. de peste, speciile somn si platica.

In urma verificarilor specifice efectuate, politistii de frontiera au stabilit ca persoanele sunt cetatenii romani Ionel I., Mircea C. si Romeo I., cu varste cuprinse intre  43 si 26 de ani.

Plasele de pescuit, cu o lungime totala de 85 de metri, au fost ridicate in vederea confiscarii, politistii de frontiera braileni intocmind dosar penal pe numele persoanelor pentru savarsirea infractiunilor de detinere si utilizare a uneltelor de plasa de tip monofilament,  detinerea si folosirea la pescuit de catre persoane neautorizate a altor tipuri de unelte de pescuit comercial si pescuitul comercial in habitatele piscicole naturale, prin orice metode si mijloace, al pestilor si al altor vietuitoare acvatice, in perioada de prohibitie si in zonele de protectie.

Leave a Comment