Google

Bourceanu a revenit la Steaua Bucureşti

Written on:septembrie 2, 2014
Comments
Add One

steauaDupă ce a fost vândut în luna februarie, acum gălăţeanul Alexandru Bourceanu a revenit la Steaua, fiind împrumutat de la Trabzonspor pentru sezonul 2014-2015

Campioana României, Steaua Bucureşti, a avut o săptămână grea după ce Ludogorets a reuşit să o elimine din Liga Campionilor în urma loviturilor de departajare. Steliştii au fost ghinionişti în meciul din Bulgaria, fiind egalaţi în minutul 90. Apoi spre finalul prelungirilor Steaua părea că va avea noroc după ce portarul bulgarilor a fost eliminat, iar în poartă la loviturile de departajare a fost românul Cosmin Moţi, care însă a reuşit să apere două lovituri şi astfel a dus-o pe echipa sa în grupele Ligii Campionilor. Steaua Bucureşti continuă însă în Liga Europa, fiind în grupa J alături de Dinamo Kiev, Rio Ave şi Aalborg. La prima vedere pare o grupă accesibilă, dar cu siguranţă nu va fi foarte uşor.

Cum echipa roş-albastră îşi doreşte o calificare în primăvara europeană, în acest week-end a adus câţiva jucători. Cel mai important este cel al fostului căpitan al Stelei, Alex Bourceanu. Gălăţeanul a fost vândut în iarna acestui an la Trabzonspor pentru suma de 1,3 milioane euro. Pentru echipa turcă a jucat 12 meciuri în campionat şi 2 în Liga Europa. În această vară a fost accidentat şi astfel a ratat pregătirea. El a revenit de curând la antrenamente, dar ar putea juca peste aproape trei săptămâni împotriva danezilor de la Aalborg în primul meci din Liga Europa. Deja Alexandru Bourceanu a făcut o declaraţie în care a spus că e încântat de revenirea la Steaua şi îşi doreşte să câştige un nou titlu, dar speră şi la un parcurs cât mai lung în Liga Europa. A mai spus că impresarul Ana Maria Prodan a fost cu iniţiativa. Împrumutul său la Steaua a fost anunţat duminică şi este pentru întreg sezonul, iar echipa roş-albastră va plăti doar 30% din salariul pe care jucătorul îl are la echipa turcă.

Nu doar Alex Bourceanu a fost adus de Steaua în ultimele zile, ci a venit şi fundaşul Paul Papp. În vârstă de 24 de ani, Paul este legitimat la Chievo Verona, dar acolo nu a avut şansa să joace prea multe meciuri. În a doua parte a sezonului trecut a fost împrumutat la Astra Giurgiu, echipă cu care a câştigat Cupa României. Tot sub formă de împrumut a ajuns şi la Steaua. Înţelegerea este pentru tot sezonul. Paul Papp a declarat că a refuzat patru oferte din Serie A deoarece el a vrut să joace în Liga Europa. A mai spus că nu se aşteaptă să fie titular de la început. E oricum un jucător ce poate evolua atât fundaş central, cât şi fundaş dreapta. Steaua avea nevoie de el.

Steaua Bucureşti încearcă să-l împrumute şi pe fostul golgheter al Ligii 1, Raul Rusescu, care e legitimat la Sevilla. În sezonul trecut Raul a fost împrumutat la Braga, însă acum nu prea are multe oferte, iar Steaua ar fi o alegere foarte bună. Singura problemă ar fi salariul mare, 45 mii euro pe lună, pe care-l are la echipa spaniolă şi pe care roş-albaştrii nu şi-l permit. Nici Sevilla nu vrea să-i plătească o parte, iar atunci singura soluţie e ca jucătorul să accepte un salariu mai mic.

Leave a Comment