Google

Blonda lui Boc, omul cu sicrie al lui Orban, cârciumărița lui Câțu, pensionara de lux a lui Voiculescu și vânzătorul de leacuri a lui Bode

Written on:martie 7, 2021
Comments
Add One

– Ce te recomandă pe tine, blondo, la postul de sub ministru?

– Vocea, talentul și carnetul de partid.

– Despre carnetul de partid am înțeles. Dar vocea unde-i și ce talente ai? Sunt ascunse vederii?

– Măi nene, în primul rând m-am uitat în oglindă și am văzut că am față de secretar de stat sau director pe la vreo instituție de asta de-a statului. Acesta e talentul meu. Probabil și capacitatea de a lucra până la miezul nopții dacă e nevoie.

– A, păi așa spune. Câți rezistă să lucreze până la miezul nopții!

În fiecare zi apare câte o parașută de om parașutată în vreo funcție publică înaltă. După cum se observă din dialogul de mai sus, care-i real sută la sută, carnetul de partid e condiție de bază pentru a urca pe scara socială. Problema e că au mai urcat în forță și alții, cum ar fi tanti Ileana Udrea alături de toată gașca pedelistă promovată de Băsescu, iar acum țipă tanti Ileana că a primit cadou prea mulți ani de bulău. Că-s mulți sau puțini e nesemnificativ, problema e însă de ce țipă? Sau de ce a tăcut când manevra milioane de euro?

La fel o să se întâmple în curând și cu cioclii, dansatoarele din buric, pensionarii de lux pe care-i angajează acum oamenii noi în politică ajunși prin furt la putere. Toți care au primit cătușe spun că sunt cinstiți până în pânzele albe. Degeaba însă. Procurorii și judecătorii le dau în dar cătușe pentru destui ani de acum încolo.

Toți, dar toți indivizii aceștia care au pierdut alegerile și au furat puterea cu ajutorul Occidentului prin sluga Iohanis au toată ziulica reforma în gură. Pe lângă că mint de îngheață apele sunt analfabeți. Pur și simplu stâlcesc limba română. Aceștia spun că fac reforme, fac restructurare, dar pe de altă parte tot ei au angajat în administrația centrală ciocli, vânzători de leacuri, cârciumărițe, pensionari de lux și alți analfabeți după chipul și asemănarea lor. S-a spus în mod total fals că Viorica Dăncilă făcea greșeli de exprimare și că ar fi schilodit limba română. De fosta de la Educație, care era profesoară de limba română, ne-am crăcănat de râs. Făcea aia niște greșeli de exprimare și de scriere cam ca un elev de nota cinci de prin școala gimnazială. Să-l urmăriți, oameni buni, acum pe actualul ministru și apoi mai vorbim despre măsura analfabetismului sau despre cum se exprima Viorica Dăncilă. Marele menistru Câmpeanu a inventat recent un cuvânt. Elevii vor face ore remediale. Ce înseamnă remedial măi, nea menistru, că lipsește acest cuvânt din dicționarul limbii române?

Au mai inventat unii și încă mai este folosit alt cuvânt inexistent în limba română. Cred că prima dată au folosit cuvântul carantinat fostul de la Sănătate, Tătaru cu fostul de la Interne, Vela și cu Arafat. Neștiința e cumva de trecut cu vederea la ăștia trei pentru că au alte specializări. Ce facem însă cu tolomacul de la Educație? După tanti aia care pocea rău tare limba română și era profesoară de limba română a revenit în fruntea ministerului individul acesta care inventează cuvinte.

Pe lângă că sunt hoți, mincinoși, oamenii noi în politică, adică leprele care sunt acum la putere, stâlcesc limba română de te doare capul. Continuare în ediția print a regionalului Informatorul Moldovei.

Leave a Comment