Google

Betivii, pericol in trafic

Written on:martie 30, 2014
Comments
Add One

bauturi spirtoase maimulte sticleLa acest sfârșit de săptămână, polițiștii au identificat în trafic mai mulți conducători auto care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației rutiere. Unii dintre aceștia, pe fondul consumului de alcool, au provocat accidente de circulație.

– La data de 28.03.2014, polițiști din cadrul Biroului Rutier Huși, în timp ce efectuau activități de supraveghere și control al traficului pe Calea Basarabiei, au oprit pentru control un autoturism, condus de S. Maricel, de 46 ani, din localitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Huși, unde i s-au prelevat mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

– În noaptea de 28/29.03.2014, P. Alexandru, de 17 ani, din comuna Todirești, conducea un autoturism pe strada Al. I. Cuza, din orașul Negrești. A fost identificat de către un echipaj format dintr-un polițist și un militar jandarm din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui. Oamenii legii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere, el neîmplinind încă vârsta legală pentru a putea conduce autovehicule pe drumurile publice. El este cercetat penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute și pedepsite de art. 335 alin. 1 Cod  Penal.

-La data de 29.03.2014, polițiști din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene, în timp ce desfășurau activități pe DN 24A, au oprit pe raza localității Stănilești un autoturism. Au identificat conducătorul auto, în persoana lui F. Cătălin, de 35 ani, din municipiul Huși. În urma testării alcoolscopice a acestuia, a reieșit valoarea  de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care conducătorul auto a fost condus la Spitalul municipal Huși, pentru stabilirea alcoolemiei.

În acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal, în care efectuează cercetări pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

– În noaptea de 29/30.03.2014, pe DJ 244B, în localitatea Hoceni, a avut loc un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a două persoane. Polițiștii deplasați la locul producerii accidentului au stabilit  următoarele: În timp ce D. Jan, de 35 ani, din comuna Dimitrie Cantemir, conducea un autoturism dinspre Hoceni către localitatea de domiciliu, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare. Autoturismul a acroșat un cap de pod din beton aflat la marginea părții carosabile pe sensul său de mers, după care s-a răsturnat. În urma evenimentului, a rezultat vătămarea corporală a celor doi ocupanți ai autovehiculului, cât și avarierea totală a acestuia. Conducătorul auto a fost internat la Spitalul Municipal Huși cu diagnosticul „traumatism cranio-cerebral acut, hematom epicranian frontal, contuzie umăr drept, etilism acut”, iar pasagerul său, un tânăr de 18 ani, din comuna Dimitrie Cantemir, a fost internat cu diagnosticul „traumatism cranio- cerebral acut, plagă scalpantă parietal stânga, contuzie coloana cervicală”.

Din cercetările efectuate, accidentul s-a produs din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum și a consumului de alcool (valoarea rezultată în urma testării alcoolscopice a conducătorului auto fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat). Mai mult, polițiștii au constatat că D. Jan nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor, acesta să fie înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși cu propunere legală.

– La data de 30.03.2014, S. Alin, de 23 ani, din municipiul Bârlad, conducea un autoturism pe raza comunei Tutova. La un moment dat, pe fondul consumului de alcool, a intrat în coliziune cu un podeț de beton. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto și a pasagerului din autoturism, un bărbat de 26 ani, din Bârlad, ambii dignosticați cu „traumatism cranio-frontal”, nefiind necesară internarea acestora.

În urma testării cu aparatul alcooltest a conducătorului auto, a rezultat valoarea de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. El este cercetat penal de către polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

Leave a Comment