Google

Beat si fara permis a „condus” pana …dupa gratii!

Written on:aprilie 10, 2014
Comments
Add One

politia rutiera masinaUn bărbat de 43 ani, din comuna Șuletea, a condus un autovehicul neînmatriculat pe drumurile publice, deși nu poseda permis de conducere. De asemenea, a refuzat recoltarea de probe biologice și a oferit polițiștilor date false privind identitatea sa.

În ziua de 08.04.2014, polițiști din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene, în timp ce efectuau activități de supraveghere și control al traficului pe DN 24 A, au oprit un autoturism pe raza localității Zorleni. Conducătorul auto a declarat verbal polițiștilor anumite date de identificare, care, în urma verificărilor s-au dovedit a fi neconforme cu realitatea. Ulterior, acesta a fost identificat în persoana lui C. Ilie, de 43 ani, din sat Fedești, comuna Șuletea.

Polițiștii au constatat faptul că autovehiculul în cauză este neînmatriculat, iar conducătorul auto nu deține permis de conducere pentru nicio categorie. De asemenea, acesta a refuzat recoltarea de probe biologice.

C. Ilie a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 ore de către polițiști, iar în ziua de 09.04.2014, acesta a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv Judecătoria Bârlad. Instanța a emis pe numele bărbatului mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile, pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute și pedepsite de Codul Penal, conform art. 327 alin. 1 (falsul privind identitatea), 334 alin 1 (punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat), 335 alin. 1 (conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere) și 337 alin. 1 (refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice).

Conducătorul auto este cunoscut cu antecedente penale pentru infracțiuni de furt și conducere fără permis, fiind liberat din penitenciar în cursul anului 2013.

Leave a Comment