Google

Beat la volanul unui microbuz școlar la 8 dimineața

Written on:noiembrie 19, 2019
Comments
Add One

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane, depistate pe drumurile publice ale județului Vaslui, încălcând prevederile legale în vigoare.

La data de 17 noiembrie  a.c., ora 07:43, polițiștii Serviciului Rutier Vaslui  au depistat în trafic, pe drumul național  DN 2F, de pe raza comunei Laza, județul Vaslui, un microbuz școlar care transporta 10 elevi la o competiție sportivă organizată în municipiul Vaslui și  al cărui conducător se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul în vârstă de 48 ani, din comuna Dragomirești, județul Vaslui, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, fiindu-i totodată suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 zile.

În cursul aceleiași zile, ora 15:42, polițiștii  Biroului Rutier Bârlad  au depistat în trafic, pe bulevardul Republicii, din municipiului Bârlad, județul Vaslui un autovehicul înmatriculat în județul Vaslui, al cărui conducător se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul de 37 de ani, din comuna Banca, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior șoferul a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice.

În cauză a fost întocmit  dosar de cercetare penală, pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 336, alineat 1, din Codul Penal.

În noaptea de 17/18.11.2019, ora 00:38, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Bârlad,  aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat în trafic, pe strada Paloda din mun. Bârlad, un autovehicul înmatriculat în București, condus de un tânăr de 22 de ani,  din comuna Blăgești, județul Vaslui. În uma verificărilor efectuate a rezultat faptul că, șoferul avea dreptul de a conduce  suspendat, în cauză întocmindu-se dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul pe drumurile publice de o persoană având exercitarea dreptului de a conduce suspendată”.

Tot în noaptea de 17/18 noiembrie  a.c., ora 00:20, polițiștii  din cadrul Biroului  Ordine Publică Vaslui au depistat în trafic, pe strada Castanilor din municipiul Vaslui,  un autovehicul înmatriculat în județul Bacău al cărui conducător se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul în vârstă de 31 ani, domiciliat în municipiul Vaslui, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit  dosar de cercetare penală, pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 336, alineat 1, din Codul Penal.

În aceeași noapte,  ora  00.15, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Huși, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe strada Ana Ipătescu, din municipiul Huși, județul Vaslui, au observat un  autoturism care circula pe direcția strada Corni, către Calea Basarabiei și care, la vederea echipajului de poliție a oprit vehiculul.Persoana aflată la volan a coborât din autoturism, moment în care a fost interceptat de organele de poliție. Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul de 21 ani, din municipiul Huși, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit și faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie.

A fost întocmit dosar de cercetare penală, pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” și ”conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană fără permis de conducere”, fapte prevăzute și pedepsite de articolul 336, alineat 1 și articolul 335, alin. 1 din Codul Penal.

Leave a Comment