Google

Bătălie electorală cu miros de cătuşe

Written on:septembrie 29, 2016
Comments
Add One

parlament-netAlegeri parlamentare, politicieni, cătuşe, procurori, lucrători în presă şi patroni de instituţii de presă cumpăraţi, bani căraţi cu geanta, lideri de partide scoşi din cursa electorală cu zăngănit de cătuşe, probe „corupte” în dosare importante, acestea toate, dar şi multe alte mizerii vedem în preajma campaniei electorale pentru „parlamentarele” din acest an. Liderul PSD e condamnat cu suspendare şi mai deţine în portofliu câteva dosare penale. Poate să mai obţină o condamnare şi trece după gratii. Madam Lia de la Craiova, care a izolat termic gardul cimiturului ca să nu „îngheţe” de frig morţii, este actriţă într-o piesă de prost gust. E coruptă, spun procurorii, dar probele au fost „culese” ilegal şi deci nu mai este coruptă. Situaţia vine cam aşa: un cetăţean a furat, dar dovada furtului este obţinută încălcându-se legea, drepturile omului etc şi proba hoţiei nu mai este valabilă. Cetăţeanul este un hoţ, însă nu poate fi condamnat. Un om simplu gândeşte simplu: ori procurorii au doar s-o atenţioneze pe madam Olguţa ori sunt atât de proşti încât nu ştiu să adune probe, ceea ce este exclus.

Băsescu se încălzeşte pe margine pentru „parlamentarele” de anul acesta cu menţiunea că procurorii i-au arătat cătuşele uneia dintre fetele sale.

Nea’ Vasile de la PNL a fost scos din cursa electorală tot de procurori. Cică ar fi cărat nişte bani negri pentru campaniile electorale. Nu că i-ar fi cărat personal, dar i-a primit la partid şi de acolo poate i-a „vămuit”, că tot a fost vameş. Sau nu. Cert este că s-a retras din fruntea PNL şi din cursa electorală. Prea mulţi procurori se bagă în luptele electorale. Că aşa zişii politicieni din 1990 şi până astăzi sunt hoţi e adevărat. Totuşi dacă faci dosare penale şi pui sub control judiciar ori mai strângi în cătuşe televizate vreun „catindat” din ăsta cu influenţă, cu vreo două luni înainte de alegeri, parcă pute rău a scenariu, a luptă pentru putere, a influenţă negativă. Ce să caute procurorii în lupta electorală? Cred ei că ştiu cel mai bine cine să conducă România? De cealaltă parte, poporul este excitat la maxim de zornăitul cătuşelor. De ales, va alege pe cel care dă găleata cea mai frumoasă şi cea mai plină cu rachiu şi pe cei care promit ajutoare cu duiumul. Altfel spus, poporul nu este pregătit pentru democraţie, pentru alegeri libere, pentru a-şi hotărî singur viitorul. Cu toate acestea, Justiţia, una dintre puterile statului român, conform Constituţiei, parcă îşi bagă prea mult picioarele în aşa zisa democraţie românească. (Continuarea o citiţi în ediţia tipărită a regionalului Informatorul Moldovei de miercuri 5 octombrie 2016)

Leave a Comment

Previous post:

Next post: