Google

Basarabia merge pe un drum cu sens unic, spre prăpastie

Written on:noiembrie 29, 2015
Comments
Add One

Basarabia Protest netPresa internaţională vorbeşte de o criză umanitară în Basarabia. Presa din Basarabia vorbeşte de numirea oligarhului Plahotniuc în fotoliul de premier!

Unde dai şi unde crapă! Cam aşa s-ar caracteriza situaţia din micuţa republică din dreapta Prutului, care nu-şi găseşte drumul. Nu mai sunt bani de pensii şi salarii că au fost furaţi, Uniunea Europeană s-a întors cu spatele la Basarabia, România nu sare în ajutorul micuţei republici din dreapta Prutului, iar Plahotniuc vrea premier, pentru că el ar fi tehnocratul care poate salva naţiunea!

Basarabia a fost prădată la modul propriu de aşa zişii „proeuropeni”, abandonată de Uniunea Europenă şi România, iar acum guvernul basarabean nu mai are bani de pensii şi salarii. Dar ce pensii? 200 lei româneşti pe lună înseamnă o pensie foarte bună în Basarabia. În acelaşi timp, preţurile alimentelor sunt mai mari cu 40-50% decât în România. Şi atunci cum trăiesc pensionarii basarabeni?

Revenim la „proeuropeni” şi reamintim că Vlad Filat este în arest pentru că ar fi participat la furtul a un miliard de dolari. Banii au furaţi din bănci. „Proeuropenii” basarabeni fură numai cheş, nu se joacă ei cu pământuri, păduri etc, la fel ca „fraţii” de peste Prut. Iar situaţia este fără de ieşire în Basarabia. Ar mai fi „trăit” puţin dacă preşedintele Iohanis n-ar fi refuzat acordarea creditului de 150 milioane euro, iar UE nu s-ar fi întors cu spatele la Basarabia. Încrengătura furtului miliardului de dolari atinge şi pe proaspătul primar de Orhei, Ilan Shor, cetăţean de origine evreiască, dar şi pe mulţi alţi „afacerişti”. Adjunctul lui Filat la Partidul Liberal Democrat din Moldova, premierul demis Valeriu Streleţ se joacă de-a negocierile cu liberalii şi democraţii, iar Dodon de la socialişti se pregăteşte de alegeri, în timp ce oligarhul Plahotniuc a devenit „tehnocrat” şi vrea premier.

De partea cealaltă, populiştii şi extremiştii organizează proteste pentru demiterea preşedintelui Republicii Moldova, care preşedinte nu are decât rol de reprezentare. Dar cei care mint mai cu spor câştigă în Basarabia. Socialiştii lui Dodon se pregătesc pentru alegeri anticipate, iar extremiştii care au arme „la purtător” încearcă să dea lovituri de stat. Spuneam în ediţia anterioară a ziarului nostru regional că Rusia a cucerit Basarabia. Instabilitatea şi sărăcia nu poate duce Basarabia decât într-o singură direcţie, respectiv spre Rusia. Nu va fi mai bine pentru moldoveni însă. Cei care au lucrat ori lucrează în Europa au văzut ce înseamnă drepturile omului, au văzut ce înseamnă respectarea legislaţiei, au văzut ce înseamnă un trai mai bun. Aceştia nu vor alături de Rusia lui Putin, însă manipularea este imensă în republica de dincolo de Prut. (Continuare în ediţia tipărită a ziarului regional Informatorul Moldovei)

Leave a Comment