Google

Basarabia, din nou la răscruce!

Written on:noiembrie 27, 2015
Comments
Add One

tancuri sovietice netRuşii vor ocupa Basarabia cât de curând. Putin îşi vede împinit destul de repede visul privind refacerea imperiului. Patria Mamă, cum le place unora să afirme cu obstinaţie, în realitate însă vorbim de o mamă denaturată, nu va face nimic pentru că e mult prea angrenată în lupta cu hoţii din interior.

La 100 de ani de la Marea Unire, adică peste vreo 3 ani, Basarabia va fi cu totul a ruşilor.

Din păcate pentru cei care cred că se va reveni la situaţia de pe timpul fostei uniuni sovietice, acum noua ocupaţie va fi oligarhică, nicidecum pentru poporul care a mai rămas între Prut şi Nistru.

Parcă pentru a mări sărăcia din micuţa provincie românească, preşedintele care declară că face altfel de politică, „pas cu pas”, preşedintele care a spus că românii şi-au luat ţara înapoi, a refuzat să dea vreo 150 milioane euro Basarabiei, iar Guvernul demis de acolo nu mai are bani de pensii şi salarii.

Guvernul României a cedat mereu prea uşor această provincie, pentru că în fruntea României nu au fost patrioţi. Şi nici nu sunt.

Suntem din nou la momentul 1 decembrie. În loc să ne uităm cu mândrie la actul înfăptuit de românii acelor timpuri, la 1 decembrie 1918, astăzi cei care conduc România parcă fac jocul ruşilor, dar şi al Occidentului şi „luptă” ca România să nu fie mare.

În urmă cu 97 de ani românii de pe ambele maluri ale Prutului au hotărât, fără sprijinul politicienilor de atunci, hoţi ca şi astăzi, unirea cu Patria Mamă. Din păcate România a fost mereu o mamă denaturată pentru unele provincii lăsate moştenire de înaintaşi patrioţi, nu mafioţi. Astăzi, în anul de graţie 2015, a început al treilea război mondial. Acesta are şi-un nume: teroriştii de la ISIS. Americanii, europenii şi ruşii spun că luptă pentru înfrângerea acestui duşman, despre care afirmă că e comun. Ruşii lui Putin şi americanii lui Obama au provocat acest al treilea război mondial. Primii pentru a reuşi să refacă vechiul imperiu, nu fosta Uniune Sovietică, ci vechiul Imperiu ţarist, pentru că Putin nu vrea să fie preşedinte ci ţar, iar americanii au luptat permanent şi luptă pentru supremaţie, pentru a stăpâni resurse naturale, în special petrol, în orice colţ al lumii. Ambele tabere au înarmat grupări extremiste şi aşa s-a ajuns la terorişti. Aceşti fanatici nu s-au inventat ei peste noapte, ci au fost inventaţi de americani şi ruşi. Suntem în anul de graţie 2015 când teroriştii, să le spunem aşa cum le spune întreaga lume, dar de fapt ei sunt soldaţi în slujba celor două mari puteri, vin şi provoacă haos în Europa şi peste tot în lume nu pentru recunoaştere sau pentru o nouă ordine mondială ori din motive religioase, ci pentru a-şi sluji cu credinţă patronii (ruşii şi americanii).

După câteva lovituri în Franţa şi-n alte ţări, care au ecou pe întreg mapamondul, stăpânii teroriştilor au băgat spaima în popoarele lumii. Scopul a fost atins. Scenariul de mai departe e simplu. Pentru a lupta împotriva teroriştilor, stăpânii acestora spun că trebuie să se alieze. Şeful Europei, prieten bun cu Putin, deja a vorbit de rolul Rusiei, de apropierea dintre Europa şi imperiul în formare al lui Putin. S-a uitat de anexarea cu forţa armelor a peninsulei Crimeea, s-a uitat de agresiunea Rusiei la adresa altor ţări, s-a uitat de războiul pe care-l duce Rusia pentru acapararea Ucrainei. Istoric vorbind Ucraina este, e adevărat, un stat artificial. Ucraina a fost înfiinţată tot de Rusia, de fapt de către Uniunea Sovietică, rupând teritorii din mai multe ţări. Suntem însă în 2015, când Ucraina există ca stat. Dacă tot există ca stat, de ce să fie desfiinţată de Rusia? Crede cineva că teritoriile rupte din alte ţări vor fi cedate către statele respective? Cine crede se înşeală. Rusia vrea să-şi refacă Imperiul şi atât. Revenind la războiul declanşat de terorişti, care acum se numesc ISIS, iar mâine pot să apară alţii sub alt nume, Rusiei lui Putin îi convine de minune conjunctura nou creată. Pe motiv că luptă împotriva teroriştilor se va uita de sancţiunile aplicate pentru ocuparea peninsulei Crimeea sau pentru ocuparea unor teritorii din Ucraina. Nemţii, francezii şi toată Europa alături de America, vor spune că luptă alături de ruşi pentru înfrângerea teroriştilor. E o minciună gogonată, însă va prinde la public. În realitate asta înseamnă că Europa şi America recunosc pretenţiile teritoriale şi războiul declanşat de Putin pentru refacerea Imperiului.

În aceste condiţii, Basarabia este cedată ruşilor, pentru alte câteva sute de ani, Ucraina va rămâne cu mai puţin de jumătate din teritoriu, deci harta lumii se va rescrie după pofta lui Putin.

Noul imperiu nu înseamnă fosta Uniune Sovietică

Pe timpul bolşevicilor, spun mulţi basarabeni aflaţi acum în pragul pensiei, era mai bine. Aceştia furau dar dădeau şi poporului, preţurile erau ţinute sub control şi ni velul de trai era mult mai sus decât astăzi, când proeuropenii mafioţi nu mai au bani nici măcar să plătească acele amărâte de pensii, dar pentru ei sunt bani să-şi ridice palate peste tot în lume. Aceasta este opinia multor cetăţeni din Basarabia. Acestea sunt motivele pentru care proeuropenii şi proruşii sunt aproape la egalitate în Basarabia. Poate unii dintre basarabenii care lucrează în Europa şi câştigă mult mai bine decât ar câştiga la ei acasă nu cred în poveştile cu traiul mai bun sub cizma rusească. Însă şi mulţi dintre aceştia sunt nemulţumiţi pentru că-s departe de familii şi unde lucrează sunt trataţi ca sclavi. Aşa că terenul este pregătit pentru ocupaţia rusească. În timp ce toate privirile sunt îndreptate spre Franţa, spre Belgia, unde teroriştii ameninţă sau comit atacuri, Putin îşi duce la îndeplinire ambiţia de a reface Rusia mare.

România este la un moment de răscruce. Dacă la 1 decembrie 1918, poporul a făcut unirea, nu politicienii mafioţi care conduceau ţara, la 1 decembrie 2015 sau chiar la 1 decembrie 2018 nu mai există şi nu va mai exista poporul care să aducă Basarabia înapoi acasă. Poporul, aşadar, este înspăimântat de minciunile cu terorişti, iar politicienii care conduc România şi Basarabia sunt vânduţi şi ruşilor şi Occidentului. O palmă pe obrazul acestei mici provincii româneşti a fost dată chiar de cel mai „reformist” preşedinte al României… (Vom reveni) (B.A.U.)

Leave a Comment