Google

Bârlădean de 20 de ani arestat pentru furt

Written on:august 29, 2014
Comments
Add One

penitenciar copyPoliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Bârlad au probat activitatea infracţională a unui tânăr în vârstă de 20 de ani, din localitate, care a săvârşit mai multe infracţiuni de furt. Pe numele acestuia a fost emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

În noaptea de 08/09.07.2014, sub pretextul efectuării unui apel telefonic, H. Alexandru, de 20 de ani, din municipiul Bârlad, a reușit să-și însușească fără drept telefonul mobil, în valoare de 350 lei, al unui tânăr de 20 de ani, din aceeași localitate. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Urmare a cercetărilor efectuate de către polițiștii de investigații criminale bârlădeni, aceștia au stabilit că H. Alexandru a mai comis trei infracțiuni de furt calificat (din locuințe) pe raza localității de domiciliu. Astfel, în perioada 07-14.06.2014, acesta a intrat prin escaladarea gardului împrejmuitor în curtea unei locuințe, după care, prin efracție, a pătruns în imobil, de unde a sustras un televizor și mai multe obiecte casnice. Valoarea prejudiciului în cazul acestui furt depășește suma de 1000 lei.

La sfârșitul anului 2013, tânărul a intrat în casa unei părți vătămate din municipiul Bârlad pe care o cunoștea, de unde a sustras o pereche de încălțăminte, în valoare de 100 lei. Un alt furt probat de către polițiști a avut loc la începutul anului trecut. H. Alexandru a pătruns fără drept în curtea unei locuințe aflată în construcție, de unde a sustras mai multe unelte, în valoare de aproximativ 1000 lei.

Prejudiciul total se ridică la valoarea de 2500 lei, polițiștii reușind recuperarea bunurilor sustrase (cu excepția telefonului mobil) și înapoierea acestora părților vătămate.

Tânărul, cunoscut cu antecedente penale, a fost reținut pe bază de ordonanță de către polițiști în ziua de 27.08.2014, fiind prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv la Judecătoria Bârlad, cu propunere de arestare preventivă. Instanta și-a însușit propunerea parchetului și a emis  pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Leave a Comment