Google

Autoturism de lux declarat furat descoperit de politistii de frontiera vasluieni

Written on:iunie 4, 2014
Comments
Add One

VW pasat frontieraPolitistii de frontiera vasluieni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita au descoperit un autoturism de lux, in valoare de peste 90.000 de euro, care fusese declarat furat in aceeasi zi.

In data de 03 iunie a.c., in jurul orei 18.00, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, pentru efectuarea formalitatilor trecerii frontierei, pe sensul de iesire in tara, cetateanul elvetian H.T., in varsta de 23 de ani, conducand un autoturism marca Mercedes-Benz S63AMG, inmatriculat in Germania. Tanarul era insotit de cetateanul elvetian Elvis B., in varsta de 30 de ani.

In urma verificarilor specifice efectuate, lucratorii nostri au constatat ca pentru autoturismul in cauza este emisa o alerta din data de 03 iunie a.c., acesta figurand ca fiind bun cautat in vederea confiscarii. Totodata, politistii de frontiera au stabilit faptul ca autoturismul apartine unei firme de inchirieri de autoturisme din Germania.

In legatura cu cele constatate, conducatorul auto a declarat ca nu a avut cunostinta despre faptul ca autoturismul figureaza ca fiind furat, el trebuind doar sa-l insoteasca pe Elvis B. pana in Republica Moldova unde urma sa se intalneasca cu niste prieteni.

Elvis B. a declarat ca in data de 14 martie a.c. a inchiriat autoturismul de la firma din Germania pentru o perioada de un an, urmand sa plateasca suma de 2.000 euro, lunar.

In cauza a fost intocmita lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de furt, iar autoturismul, fabricat in anul 2009, in valoare de 410.000 lei, a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.

Leave a Comment