Google

Autocar căptuşit cu ţigări de contrabandă, oprit la frontiera de est

Written on:februarie 10, 2020
Comments
Add One

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui au descoperit, în cadrul unei acţiuni punctuale, cantitatea totală de 966 depachete de ţigări de diferite mărci şi 5.5 litri de băuturi alcoolice ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din Franţa.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, în cadrul unei acţiuni punctuale desfăşurate pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, au oprit pentru control, pe comunicaţia Huşi-Iaşi, pe direcţia localităţii Drânceni, județul Vaslui, un autocar înmatriculat în România, cursă ocazională pe ruta R.Moldova-Franţa, condus de cetăţeanul român V.N., în vârstă de 43 de ani.

La controlul efectuat asupra mijlocului de transport şi persoanelor, conducătorul auto a declarat că deţine cantitatea de 10 pachete de ţigări şi 4 sticle de băuturi alcoolice, motiv pentru care autocarul a fost condus la sediul serviciului teritorial, din localitatea Huşi, pentru un control amănunţit.

În urma controlului amănunţit, colegii noştri au descoperit, în compartimentul pentru bagaje şi în locuri greu accesibile, ascunse şi nedeclarate, 19.320 de ţigarete  (966 de pachete de ţigări) de diferite mărci şi 5.5 litri de băuturi alcoolice, cu timbru de acciză R.Moldova. Atât țigările, precum și cantitatea de alcool aparţineau șoferului.

Conform prevederilor legale, întreaga cantitate de produse accizabile, în valoare totală de 14.800 de lei a fost confiscată.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Depistat la controlul de frontieră, fără drept de circulaţie

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui cetăţean român, care a fost depistat tractând o remorcă ce nu aveadrept de circulaţie pe drumurile publice din România.

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa -I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieşi din ţară,  cetăţeanul român C.A., în vârstă de 48 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz şi o remorcă, ambele înmatriculate în Germania.

La controlul de frontieră, în urma verificării documentelor prezentate la control de C.A. pentru autovehiculele în cauză, colegii noştri au constatat că remorca are atribuite numere de înmatriculare de garaj (cu valabilitate limitată şi recunoscute doar pe teritoriul Germaniei).

Cu privire la cele constatate, șoferul a declarat că a achiziţionat remorca din Germania şi că nu avea cunoştinţă despre faptul că aceasta nu are drept de circulaţie pe drumurile publice din România.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tractarea pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România,la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

La volan fără permis de conducere și în stare avansată de ebrietate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Oancea au  depistat, în trafic, un bărbat care conducea un autoturism, deși era în stare de ebrietate și nu deţinea permis de conducere.

La sfârșitul săptămânii trecute pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea – I.T.P.F. Iași a oprit în trafic, pe raza localităţii de frontieră Oancea, județul Galați, un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România, condus de un cetățean român, în vârstă de 36 de ani, domiciliat pe raza județului Galați.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au observat că bărbatul emana o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost condus la sediul poliției orașului Târgu Bujor în vederea testării cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,16 mg/l  alcool pur în aerul expirat.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, persoana în cauză a fost condusă la Spitalul orăşenesc Târgu Bujor, în vederea prelevării probelor biologice pentru stabilirea concentraţiei de alcool în sânge.

Totodată, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că bărbatul nu a obținut niciodată dreptul de a conduce autovehicule.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Leave a Comment