Google

Au venit de la Galati sa insele un batran din Husi

Written on:mai 28, 2014
Comments
Add One

Boto+ÖaniPoliţiştii de investigaţii criminale au identificat doi bărbaţi din judeţul Galaţi, care au înşelat mai multe persoane din municipiul Huşi.

În ziua de 21.05.2014 politistii au fost sesizaţi de către un bărbat de 75 ani, din municipiul Huşi, cu privire la faptul că, în urma unei înţelegeri verbale, două persoane de sex masculin, ale căror nume nu le cunoaşte, s-au oferit să efectueze lucrări de reparaţii la acoperişul imobilului în care locuieşte. Iniţial, cei doi au solicitat o anumită sumă, după care, înainte de finalizarea lucrării, au pretins o sumă mult mai mare. Întrucât bărbatul de 75 ani nu le-a înmânat decât suma asupra căreia conveniseră iniţial, cei doi nu au finalizat reparaţiile.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Huși au întocmit în acest caz dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune. În urma investigaţiilor efectuate, aceştia au identificat persoanele în cauză: S. Daravil, de 53 ani şi S. Dănuţ, de 21 ani, ambii din comuna Iveşti, judeţul Galaţi.

Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au stabilit că cei doi gălățeni au înșelat alte două persoane din municipiul Huşi, prin acelaşi mod de operare. Prejudiciul total stabilit de către poliţişti este de aproximativ 4300 lei, din care a fost recuperat aproximativ 80%.

Poliţiştii le recomandă persoanelor în vârstă să manifeste prudenţă în relaţiile cu cei care le abordează pentru a le solicita sau pentru a le oferi diferite bunuri ori servicii. De multe ori, în spatele unor astfel de acţiuni se poate ascunde intenţia comiterii unei infracţiuni. S-ar putea ca uneori să fie plătită o lucrare cu mult mai scump decât merită şi să fie de proastă calitate.

De asemenea, este important ca orice înțelegere între două părți să fie realizată în termeni clari și să aibă la bază un document semnat atât de beneficiar, cât și de cel care se oferă să efectueze anumite lucrări de reparații.

Leave a Comment