Google

Au trecut „localele” fără mari surprize, PSD arată că are forţă

Written on:iunie 8, 2016
Comments
Add One

opozitia a murit triasca opozitia netE clar, singura formaţiune politică importantă din România este Partidul Social Democrat. Liberalii se cam dezintegrează. Pe ici pe colo s-au mai produs niscaiva surprize, dar în ansamblu România va fi condusă, de la nivel local, de PSD. Greu de spus că e surprinzător în condiţiile în care liberalii aproape că nu există. Blaga şi Alinuţa au distrus chiar şi ideea de liberalism. Capitala României va fi condusă în următorii patru ani de o persoană pe care o recomandă „vocea şi talentul”, adică soţul, primar în apropiere şi membru marcant al PSD. N-au contat liberalii şi nici alţi candidaţi. Rezultatele erau oarecum anticipate. În toamnă PSD va defila şi va forma singur noua guvernare.

Grav este că prezenţa la vot a fost cea mai scăzută din 1990 încoace. În rest, că PSD este peste tot nu e o problemă. Partidul Social Democrat are cea mai bună organizare în teritoriu, are oameni de valoare şi nu-i întâmplător că a obţinut o majoritate confortabilă. Sunt însă din păcate şi situaţii hilare, care în realitate arată mentalitatea de mic hoţ a românului.

Cel mai mare scor obţinut de PSD este în judeţul Iaşi-circa 70%

Aşa cum era de aşteptat PSD a obţinut peste 50% din voturile moldovenilor. Majoritatea primarilor PSD aleşi pentru următorii patru ani chiar au demonstrat că ştiu să modernizeze comunităţile locale. În judeţul Iaşi PSD a luat circa 70% din voturi. Supriza plăcută în judeţul Iaşi este comuna Bălţaţi unde oamenii au ales în majoritate PSD, iar primarul Vasile Aştefanei va avea un consiliu local cu care va puatea lucra, nu opoziţie de dragul opoziţiei cum s-a întâmplat în ultimii opt ani.

O surpriză a fost la Suceava unde s-a reînscăunat Gheorghe Flutur, chiar dacă a folosit acelaşi mesaj ca-n urmă cu opt ani când a obţinut primul mandat în fruntea judeţului.

La Bacău PSD face legea, fostul primar liberal Stavarache, arestat şi dezlegat, fiind aruncat de locuitorii Bacăului ca o măsea stricată.

Galaţiul a fost pierdut de mingicarul Marius Stan care a fost făcutprimar de fotbal şi tot fotbalul l-a îngropat, politic vorbind. În sfârşit, a plecat din fruntea judeţului şi glumeţul Bacalbaşa care ajunsese să-şi plătească din banii contribuabililor şi propria emisiune de la televiziunea din dotare.

La Suceava, după cum spuneam s-a întors la judeţ Gheorghe Flutur însă majoritatea primarilor sunt de la PSD. Partidul lui Băsescu are un primar la Pojorâta, ceea ce arată că gospodarii locului au ales omul.

Vasluiul e clar PSD, cu mici excepţii, unele bune altele poate mai puţin bune.

Neamţul are la centru, adică la Piatra Neamţ, primar liberal, pentru că şeful PNL pe judeţul Neamţ chiar se pricepe în administraţie dar şi-n politică, iar în rest tot PSD a luat majoritatea.

După cum spuneam surprize deosebite nu par a fi pentru că Partidul Social Democrat este cel mai bine organizat, iar în toamnă poate prelua singur guvernarea, dacă ne uităm pe rezultatele alegerilor locale.

Leave a Comment