Google

Au ramas fara harbuji!

Written on:iulie 10, 2014
Comments
Add One

harbujiPolițiștii și jandarmii bârlădeni au confiscat peste 2.500 kg pepeni fără documente legale de proveniență, ce urmau să fie comercializați pe raza municipiului Bârlad.

În ziua de 08.07.2014, polițiști din cadrul Biroului de Ordine Publică Bârlad și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bârlad au depistat pe strada Tecuciului două persoane care intenționau să comercializeze pepeni fără a deține acte de proveniență.

C.Italian, de 26 ani și G.Marius, de 24 ani, ambii din comuna Slobozia Bradului, județul Vrancea aveau în două autoutilitare cantitatea de 479 kg, respectiv 2091 kg pepeni. Aceștia intenționau să comercializeze pepenii într-un spațiu neamenajat.

Cei doi tineri nu au putut prezenta documente legale de provenientă pentru bunurile comercializate, fapt pentru care poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, cu amendă în cuantum de 500 lei pentru fiecare. Întreaga cantitate a fost ridicată în vederea confiscării și predată în vederea valorificării la o societate comercială cu punct de lucru în municipiul Bârlad.

În conformitate cu prevederile Legii 12/1990, efectuarea de activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii, după caz, cu bunuri a căror provenienţă nu este dovedită, în condiţiile legii, constituie contravenție.

Agenţii economici trebuie să cunoască faptul că documentele de provenienţă vor însoţi mărfurile, indiferent de locul în care acestea se află, pe timpul transportului, al depozitării sau al comercializării. Prin documente de provenienţă se înţelege, după caz, factura fiscală, factura, avizul de însoţire a mărfii, documentele vamale, factura externă sau orice alte documente stabilite prin lege.

Leave a Comment