Google

Au mers cu mopedul prin şanţ

Written on:august 4, 2014
Comments
Add One

aerop isÎn noaptea de 2/3.08.2014, la numărul de urgență 112 am fost sesizați despre faptul că pe un drum comunal din localitatea Fruntișeni a avut loc un accident de circulație.

Polițiștii Biroului Rutier Bârlad au efectuat cercetări la locul accidentului, stabilind următoarele:

L.Dorin, în vârstă de 17 ani, din comuna Fruntișeni, a condus un moped neînregistrat pe raza localității de domiciliu, având ca pasager pe V.Alexandru, de 18 ani, din aceeași localitate. Într-o curbă la stânga, din cauza neadaptării vitezei, tânărul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, iar mopedul s-a răsturnat în afara părții carosabile. Cei doi tineri au fost transportați la Spitalul municipal de urgență Bârlad, diagnosticul provizoriu pentru L.Dorin fiind „politraumatism cu contuzie toracică, traumatism cranio-cerebral, traumatism cranio-facial”, iar pentru V.Alexandru „traumatism cranio-facial, contuzie umăr stâng”.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni: conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, conducerea unui vehicul neînmatriculat și vătămare corporală din culpă.

Vă reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, mopedele sunt considerate autovehicule, fapt pentru care, pentru a le conduce pe drumurile, conducătorii acestora trebuie să posede permis de conducere corespunzător.

Pentru mopede se eliberează permis de conducere din categoria AM, vârsta minimă pentru obținerea acestuia fiind 16 ani.

Permisele de conducere eliberate pentru orice categorie sunt valabile pentru vehiculele din categoria AM.

Leave a Comment