Google

Au băut și au plecat cu mașinile la plimbare!

Written on:noiembrie 16, 2014
Comments
Add One

betivi la volan etilotestTrei bărbați au fost depistați de către polițiști în timp ce conduceau autoturisme pe drumurile publice, deși anterior consumaseră băuturi alcoolice.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Huși, în timp ce efectuau activități de supraveghere și control al traficului pe strada Ștefan cel Mare, l-au identificat pe C. Corneliu, de 42 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența alcoolului. În urma testării alcoolscopice a conducătorului auto, rezultatul a fost de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care cel în cauză a fost condus la Spitalul Municipal Huși, pentru prelevarea mostrelor biologice.

Un alt conducător auto, B. Aurel, de 43 ani, din comuna Albești, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe DJ 244M, în localitatea Crasna, a fost oprit pentru control de către polițiști din cadrul Serviciului Rutier Vaslui, care l-au testat cu aparatul alcooltest. Întrucât în urma testării a rezultat valoarea de               0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, conducătorului auto i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Eduard, de 41 ani, din comuna Duda-Epureni, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 284, a fost oprit pentru control de polițiști din cadrul Postului de Politie Duda-Epureni.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea mostrelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cei trei conducători auto sunt cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (faptă pedepsită cu închisoarea de la unu la 5 ani sau cu amendă).

Leave a Comment